• Huvudsponsorer

Lördag Lör 18 Februari Feb
Söndag Sön 19 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar
Lördag Lör 4 Mars Mar
Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Tisdag Tis 14 Mars Mar
Torsdag Tor 16 Mars Mar
Lördag Lör 18 Mars Mar
Tisdag Tis 21 Mars Mar
Idag 23 Mars Mar
Lördag Lör 25 Mars Mar
Tisdag Tis 28 Mars Mar
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Luleå
LHF

Luleå på besök när slutspelet startar

10 mars 2017 18:41
Inför match

Under lördagskvällen är det äntligen dags - den första SM-slutspelsmatchen i Malmö på 15 år. Redhawks tar emot Luleå i den första åttondelsfinalen, som avgörs i bäst av tre. Den korta matchserien innebär att det är viktigt att vinna rond ett och sätta sig i förarsätet.


– Äntligen, säger Peter Andersson inför den första slutspelsmatchen på malmöitisk mark sedan 2002.

I morgon kväll, lördag kl 18, släpps pucken i åttondelsfinalen hemma mot Luleå Hockey.

– Slutspelet är grädden på moset, något extra för både spelarna och oss ledare att vara med om. Det är en speciellt situation och nu gäller det att gilla läget, att spela din bästa hockey när det gäller som mest, menar Andersson.

I går avslutades SHL:s grundserie och Redhawks, som slutade som tabellåtta efter 52 omgångar, ser positivt på den utmaning som nu väntar.

– Känslan i gruppen är bra. Vi är pigga och humöret är på topp. Vi känner oss förberedda på det som komma skall, säger Andersson, som också ger sin syn på gårdagens seger, 5-4 borta mot Växjö Lakers;

– Det var så klart skönt att vinna. Vi gjorde en helt okej match, framför allt i spelet med puck där vi var bättre än vad vi varit på ett tag. Säga vad man vill om att matchen inte betydde något i tabellen, men vi besegrade det laget som varit bäst över 52 omgångar - dessutom på bortaplan.

Den matchen är dock lagd till handlingarna och redan på väg hem från Småland i natt studerade tränarna morgondagens motståndare, Luleå.

– Vi tränare tittar lite extra på dem för att se om vi hittar något som vi missat inför tidigare möten med dem, säger Andersson och fortsätter;

– Spelarna får den informationen som de behöver. Jag tror inte på att överanalysera motståndet. Vi ska inte åka omkring och tänka på vad de ska göra utan fokusera på att spela vårt spel.

Är Redhawks ett bättre lag än Luleå ?
– Över 52 omgångar har vi varit det. Nu återstår det att se om vi är det även i den här matchserien, men tror hårt på oss själva och tycker att vi har bra chanser att gå vidare, säger Andersson.

Redhawks huvudtränare har också klart för sig kring hur matchen kommer att gestalta sig i morgon.

– Tätt och tufft. Luleå har ganska stora backar som vill spela fysiskt. Det gäller att vi tar oss in på mål, är obekväma där och har ett rakare anfallsspel. Ska vi göra mål är det in dit vi behöver ta oss, menar han och utvecklar;

– Det finns ingen morgondag, utan det gäller att göra det lilla extra för laget i varje situation.

Magnus Häggström och Konstantin Komarek är inte tillgängliga för spel i morgon, men i övrigt ser det ut som att Peter Andersson och hans assistenter har full trupp att tillgå.

– Vi har nog alla utom de två att tillgå till matchen i morgon, säger Andersson, som har en förhoppning på sina killar.

– Jag hoppas att alla spelare känner att just jag ska bli den spelare som kliver fram. Har alla den känslan och höjer sig någon procent så blir det snabbt väldigt många procent.

Åttondelsfinalen spelas i bäst av tre matcher. Rond ett avgörs i Malmö Arena under lördagskvällen, med start kl 18. Dina biljetter till matchen köper du genom att klicka här! Match två spelas i Luleå på måndagskvällen innan en eventuell tredje och avgörande match avgörs i Malmö på onsdagskvällen. Biljetter till den matchen släpps först då det står klart huruvida den kommer att spelas.

Varmt välkommen till Malmö Arena i morgon! Den första slutspelsmatchen i stan på 15 år vill du inte missa!