• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 24 Augusti Aug
Torsdag Tor 26 Augusti Aug
Lördag Lör 28 Augusti Aug
Söndag Sön 29 Augusti Aug
Torsdag Tor 2 September Sep
Fredag Fre 3 September Sep
Fredag Fre 10 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Söndag Sön 12 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Söndag Sön 19 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Onsdag Ons 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Söndag Sön 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt

Kanadensisk JVM-vinnare klar för Redhawks

6 oktober 2020 12:10

Den 20-årige centern Joe Veleno är klar för spel i klubben. Kanadensaren, som spelat JVM de två senaste vintrarna, draftades i förstarundan sommaren 2018 och ansluter närmast från Detroit Red Wings organisation. – Vi får in en stark skridskoåkare som kommer vara en offensiv kraft för oss, säger Patrik Sylvegård.


Redhawks förstärker truppen. Den 20-årige kanadensiske centern Joe Veleno är klar för spel i klubben under resterande del av den innevarande säsongen.

– Vi är glada över att vi får hit en spelare som Joe, som går en fin framtid till mötes i NHL. Red Wings, som äger hans rättigheter, tror väldigt mycket på honom och ser honom som en toppcenter under många år framöver. Efter jul var han bästa center i Grand Rapids i AHL, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Efter att ha draftats i förstarundan av Detroit Red Wings sommaren 2018 har Joe Veleno hunnit med två JVM, där han ingick i kaptenskvartetten när Kanada tog hem titeln 2020. Förra säsongen svarade han för 23 poäng (11+12) på 54 matcher för Grand Rapids Griffins i AHL.

– I Joe får vi in en stark skridskoåkare som kommer att vara en offensiv kraft för oss, samtidigt som han tar ansvar i defensiven. Han har en bra blick för spelet och besitter ett vasst skott. Det ska bli spännande att se honom hos oss och roligt att vi får vara en del i hans utveckling, säger Sylvegård, som naturligtvis också har tagit hänsyn till den ekonomiska aspekten;

– Han kommer hit på ett rookieavtal, vilket innebär att det är en minimal kostnad för oss.

– Jag är exalterad över den här möjligheten. Jag känner förvisso inte till så mycket om staden och laget, men jag ser verkligen fram emot att komma över och träffa mina nya lagkamrater och bli en del av laget. Jag vill kunna bidra med min fart göra ett avtryck direkt från start, säger Joe Veleno själv i en kommentar.

Kontrakt gäller säsongen ut och han anländer till Malmö på fredag. Förhoppningsvis är han spelklar till bortamatchen mot HV71 torsdagen den 15 oktober.