• Huvudsponsorer

Lördag Lör 4 December Dec
Söndag Sön 5 December Dec
Onsdag Ons 8 December Dec
Fredag Fre 10 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 21 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Söndag Sön 16 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Söndag Sön 23 Januari Jan
Fredag Fre 28 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Lördag Lör 19 Februari Feb
Söndag Sön 20 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Söndag Sön 27 Februari Feb
Tisdag Tis 1 Mars Mar
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Söndag Sön 6 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar

Kanadensisk JVM-vinnare klar för Redhawks

6 oktober 2020 12:10

Den 20-årige centern Joe Veleno är klar för spel i klubben. Kanadensaren, som spelat JVM de två senaste vintrarna, draftades i förstarundan sommaren 2018 och ansluter närmast från Detroit Red Wings organisation. – Vi får in en stark skridskoåkare som kommer vara en offensiv kraft för oss, säger Patrik Sylvegård.


Redhawks förstärker truppen. Den 20-årige kanadensiske centern Joe Veleno är klar för spel i klubben under resterande del av den innevarande säsongen.

– Vi är glada över att vi får hit en spelare som Joe, som går en fin framtid till mötes i NHL. Red Wings, som äger hans rättigheter, tror väldigt mycket på honom och ser honom som en toppcenter under många år framöver. Efter jul var han bästa center i Grand Rapids i AHL, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Efter att ha draftats i förstarundan av Detroit Red Wings sommaren 2018 har Joe Veleno hunnit med två JVM, där han ingick i kaptenskvartetten när Kanada tog hem titeln 2020. Förra säsongen svarade han för 23 poäng (11+12) på 54 matcher för Grand Rapids Griffins i AHL.

– I Joe får vi in en stark skridskoåkare som kommer att vara en offensiv kraft för oss, samtidigt som han tar ansvar i defensiven. Han har en bra blick för spelet och besitter ett vasst skott. Det ska bli spännande att se honom hos oss och roligt att vi får vara en del i hans utveckling, säger Sylvegård, som naturligtvis också har tagit hänsyn till den ekonomiska aspekten;

– Han kommer hit på ett rookieavtal, vilket innebär att det är en minimal kostnad för oss.

– Jag är exalterad över den här möjligheten. Jag känner förvisso inte till så mycket om staden och laget, men jag ser verkligen fram emot att komma över och träffa mina nya lagkamrater och bli en del av laget. Jag vill kunna bidra med min fart göra ett avtryck direkt från start, säger Joe Veleno själv i en kommentar.

Kontrakt gäller säsongen ut och han anländer till Malmö på fredag. Förhoppningsvis är han spelklar till bortamatchen mot HV71 torsdagen den 15 oktober.