• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Onsdag Ons 16 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan

Kanadensisk JVM-vinnare klar för Redhawks

6 oktober 2020 12:10

Den 20-årige centern Joe Veleno är klar för spel i klubben. Kanadensaren, som spelat JVM de två senaste vintrarna, draftades i förstarundan sommaren 2018 och ansluter närmast från Detroit Red Wings organisation. – Vi får in en stark skridskoåkare som kommer vara en offensiv kraft för oss, säger Patrik Sylvegård.


Redhawks förstärker truppen. Den 20-årige kanadensiske centern Joe Veleno är klar för spel i klubben under resterande del av den innevarande säsongen.

– Vi är glada över att vi får hit en spelare som Joe, som går en fin framtid till mötes i NHL. Red Wings, som äger hans rättigheter, tror väldigt mycket på honom och ser honom som en toppcenter under många år framöver. Efter jul var han bästa center i Grand Rapids i AHL, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Efter att ha draftats i förstarundan av Detroit Red Wings sommaren 2018 har Joe Veleno hunnit med två JVM, där han ingick i kaptenskvartetten när Kanada tog hem titeln 2020. Förra säsongen svarade han för 23 poäng (11+12) på 54 matcher för Grand Rapids Griffins i AHL.

– I Joe får vi in en stark skridskoåkare som kommer att vara en offensiv kraft för oss, samtidigt som han tar ansvar i defensiven. Han har en bra blick för spelet och besitter ett vasst skott. Det ska bli spännande att se honom hos oss och roligt att vi får vara en del i hans utveckling, säger Sylvegård, som naturligtvis också har tagit hänsyn till den ekonomiska aspekten;

– Han kommer hit på ett rookieavtal, vilket innebär att det är en minimal kostnad för oss.

– Jag är exalterad över den här möjligheten. Jag känner förvisso inte till så mycket om staden och laget, men jag ser verkligen fram emot att komma över och träffa mina nya lagkamrater och bli en del av laget. Jag vill kunna bidra med min fart göra ett avtryck direkt från start, säger Joe Veleno själv i en kommentar.

Kontrakt gäller säsongen ut och han anländer till Malmö på fredag. Förhoppningsvis är han spelklar till bortamatchen mot HV71 torsdagen den 15 oktober.