• Huvudsponsorer

Treårig förlängning för Fredrik Händemark

12 april 2022 12:00

Fredrik Händemark, 28, förblir en Redhawksspelare. Centern som återvände till klubben i höstas har i dag skrivit på en förlängning som sträcker sig över de tre kommande säsongerna.

– Brinner för den här klubben och drömmer om att få vinna med det här laget, säger Händemark själv i en kommentar.


Under den gångna säsongen vände Fredrik Händemark hem igen efter sejourer i både NHL och KHL. Nu står det klart att det blir en fortsättning i Redhawks för den 28-årige centern.

– Det känns väldigt bra för mig, att förlänga mitt kontrakt här. Som jag sagt tidigare så brinner jag för den här klubben och jag vet att vi har potentialen att ta stora kliv framåt under den kommande säsongen. Just nu drömmer jag om att få vinna med här laget och jag kommer göra allt jag kan för att den drömmen ska bli verklighet, säger Fredrik Händemark själv i en kommentar.

Under den senare halvan av 2010-talet var Fredrik Händemark en av SHL:s absolut främsta spelare. Det gick inte heller obemärkt förbi och sommaren 2020 skrev han på ett NHL-avtal med San Jose Sharks. Till följd av pandemin senarelades NHL-säsongen och Händemark blev kvar i Redhawks under hösten, där han avslutade genom att avgöra ett Skånederby i slutminuterna innan det var dags att åka över Atlanten.

Efter att ha inlett den gångna säsongen med KHL-spel för SKA St. Petersburg kom Händemark under hösten tillbaka till Malmö och Redhawks igen. Med sitt ansvarstagande spel över hela banan, styrka på pucken och förmåga att både hitta nätet på egen hand samt spela fram sina lagkamrater har han allt som krävs för att bli en nyckelspelare även framöver.

– I Fredrik har vi en svensk toppcenter som vi kommer kunna bygga på över tid och vi är naturligtvis glada över att han kommer vara en Malmöspelare även framöver. Vi vet vad han kan ge till vårt lag både på och utanför isen och med honom på plats så har vi en riktigt stark ryggrad i vår centersida, säger Malmö Redhawks General Manager, Patrik Sylvegård.

Det nyskrivna kontraktet stäcker sig över de tre kommande säsongerna, till våren 2025.