• Huvudsponsorer

Olofsson klar för en fortsättning i Redhawks

22 januari 2019 19:05

Den 24-årige ytterforwarden Johan Olofsson stannar i Redhawks. I dag har han skrivit på ett kontrakt som innebär att han förblir klubben trogen i ytterligare två säsonger. – Jag trivs väldigt bra både i laget och i staden och det var en av de stora anledningarna till att jag ville stanna, säger Olofsson själv om att förlänga.


I dag har Johan Olofsson skrivit på ett nytt kontrakt med Redhawks, som sträcker sig över de två kommande säsongerna.

– Vi är jätteglada över att kunna förlänga med Johan och ser honom som en viktig komponent i vårt lag. Han kan bryta mönster ute på isen och förmågan att slå sin gubbe är på högsta nivå. Men han är inte bara stark offensivt utan besitter även spetsegenskaper när det gäller det defensiva aspekterna av spelet, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

I fjol var han Redhawks främste målskytt i SHL och han finns med i toppen av den interna skytteligan även även den här säsongen. Med sin fart, finess och näsa för mål är han alltid ett stort hot i offensiven, samtidigt som han är en skicklig spelare även defensivt.

– Det känns jättekul att bli kvar och det har hela tiden varit min målsättning. Jag trivs väldigt bra både i laget och i staden och det var en av de stora anledningarna till att jag ville stanna. Det tillsammans med drömmen om att få vara med och vinna, det är något vi alla i truppen strävar efter och jag tycker att vi har goda chanser att uppnå det tillsammans. Jag hoppas kunna utvecklas ytterligare, göra fler mål och bidra både framåt och bakåt för att vi ska kunna nå våra mål, säger Johan Olofsson själv.

Forwardens nya kontraktet sträcker sig över de två kommande säsongerna och innebär att Johan Olofsson förblir en Redhawksspelare över säsongen 2020-21.