• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Lördag Lör 21 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Tisdag Tis 28 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar

Finländsk KHL-spelare förstärker Redhawks

23 oktober 2019 09:45

I dag har den 29-årige forwarden Matias Myttynen skrivit på ett kontrakt med Redhawks, som sträcker sig säsongen ut. Finländaren kommer att göra sitt första träningspass med laget under förmiddagen och är spelklar till morgondagens hemmamatch.


Redhawks stärker upp forwardssidan med den 29-årige finländaren Matias Myttynen, som närmast kommer från spel i KHL med finska storklubben Jokerit. Han har sedan tidigare en koppling till Redhawks assisterande tränare Martin Filander, som haft honom som spelare i Västerås.

– Matias är en spelare som vi har haft ögonen på under en längre tid. Framför allt har Filander bra koll på honom och är säker på att han kommer att passa bra in i vårt lag. Matias är storvuxen med ett bra spelsinne och ett starkt driv i sin åkning, och kan gå både som center och ytter. När Emil Molin lämnat oss passar det perfekt för oss att plocka in honom och han är väldigt sugen på att komma hit, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Den här säsongen har Matias Myttynen spelat sex KHL-matcher för Jokerit, där han haft ett kortidskontrakt. Men han har även 74 KHL-matcher under de två senaste säsongerna och under 2017-18 respresterade han det finska landslaget vid tre tillfällen.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Redhawks och spela för klubben. Förhoppningsvis kan jag hjälpa laget att bli ännu starkare. Att jag känner och har en bra relation med Martin Filander sedan tidigare underlättar naturligtvis och det gav mig en klar bild av klubben. Men det är också många andra som pratat varmt om organisationen och laget. Efter tre raka slutspel hoppas jag att vi kan gå dit igen och ha en framgångsrik säsong, säger nyförvärvet själv i en kommentar.

Matias Myttynen är på plats i Malmö Arena och kommer att medverka på förmiddagens träning i Malmö Arenas träningshall. Han är spelklar till morgondagens hemmamatch mot Oskarshamn och kommer att bära #36 under sin tid i Redhawks. Kontraktet är skrivit över resterande del av den innevarande säsongen.