• Huvudsponsorer

Malmö Redhawks förstärker målvaktssidan

21 oktober 2015 09:40

Malmö Redhawks förstärker upp målvaktsposten med den rutinerade finländaren Mika Noronen, som närmast kommer från spel med Tappara i SM-Liiga.


Med såväl Oscar Alsenfelt som Pontus Sjögren på skadelistan väljer Malmö Redhawks att förstärka målvatssidan. NHL- , KHL- och VM-meriterade finländaren Mika Noronen är klar för spel i Redhawks .

– Pga skadeläget har vi känt oss tvungna att agera och har därför letat en målvakt med rutin. I Mika har vi hittat ett väldigt bra alternativ, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

– Det är en rutinerad målvakt som har varit igång på hög nivå den här säsongen och som kan gå in och spela. Det har varit viktigt för oss att hitta en målvakt som har rutin och som har haft speltid under hösten.

Noronen kommer närmast från spel i SM-Liiga med Tappara från Tammerfors, där han svarat för tre matcher med fin statistik; 1,59 insläppta mål per match och 92,9 i räddningsprocent.

– Jag är exalterad över att vara på plats och kunna fokusera på spelet fullt ut igen. Det ska bli riktigt roligt att komma igång med laget, säger Mika Noronen själv.

Mika är på plats i Malmö och kommer att göra sitt första träningspass med Malmö Redhawks under förmiddagen.