• Huvudsponsorer

Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Söndag Sön 28 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Fredag Fre 3 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Söndag Sön 5 December Dec
Onsdag Ons 8 December Dec
Fredag Fre 10 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 21 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Söndag Sön 16 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan

SHL:s bästa målvakt stannar i Redhawks

9 maj 2017 14:38
Lagbygget

Malmö Redhawks förlänger kontraktet med SHL:s bästa målvakt. Så sent som i fredags prisades han på SHL Awards och fick ta emot priset som ligans bästa burväktare. I dag är han klar för en fortsättning mellan stolparna i Redhawks färger.


Malmö Redhawks förlänger kontraktet med Lommasonen Oscar Alsenfelt, som varit SHL:s bästa målvakt under säsongen 2016-17. Han har tangerat rekordet för antal hållna nollor (9), haft det tredje längsta snittet för insläppta mål per match (1,62) genom tiderna samt en räddningsprocent på oerhört fina 94,46. På SHL Awards i fredags prisades han dessutom som "Årets målvakt" och när SM-slutspelet drog igång tilldelades han även "Honken Trophy", ett pris som delas ut av Ishockeyjournalisternas Kamratföreningen till årets målvakt i svensk hockey.

– Vi är självklart väldigt glada över att få behålla den målvakt som varit hela ligans främsta under den senaste säsongen. Med Oscar på plats säkerställer vi också, att vi kommer att ha en av SHL:s bästa målvaktsuppsättningar även till den kommande säsongen, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Redan säsongen 2013-14 prisades Oscar Alsenfelt som SHL:s mest värdefulla spelare, när han tog Leksands IF till SM-slutspel med sitt fina målvaktsspel. Till förra säsongen vände han hem till Skåne och Malmö Redhawks igen, men en efterhängsen skada höll honom borta från spel under stora delar av säsongen. I år har han kommit tillbaka starkare än någonsin.

– Det känns kul på alla sätt, både hockeymässigt och socialt, att få vara kvar på hemmaplan. Främst är det ändå att få fortsätta att vara med på den här resan, att vara med och kunna ta nästa steg med klubben, säger Oscar Alsenfelt själv.

Kontraktet är skrivet över den kommande säsongen.