• Huvudsponsorer

Måndag Mån 2 April Apr
Onsdag Ons 4 April Apr
Fredag Fre 6 April Apr
Söndag Sön 8 April Apr
Tisdag Tis 14 Augusti Aug
Torsdag Tor 16 Augusti Aug
Fredag Fre 31 Augusti Aug
Söndag Sön 2 September Sep
Torsdag Tor 6 September Sep
Lördag Lör 8 September Sep
Lördag Lör 15 September Sep
Söndag Sön 16 September Sep
Onsdag Ons 19 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Idag 22 September Sep
Söndag Sön 23 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Fredag Fre 28 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Söndag Sön 30 September Sep
Tisdag Tis 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Fredag Fre 5 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Söndag Sön 7 Oktober Okt
Tisdag Tis 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 11 Oktober Okt

De blir Redhawks lagkaptener

22 augusti 2018 13:41
Lagkaptener

Redhawks kaptenskvartett till den kommande säsongen är klara. Innan dagens träning meddelade Peter Andersson sina val för truppen. – Det blev ett stort jubel i omklädningsrummet, när vi presenterade dem, berättar huvudtränare Andersson.


Fredrik Händemark fortsätter i rollen som lagkapten medan återvändande Henrik Hetta och Emil Sylvegård får var sitt A på tröjan. Dessutom kommer Oscar Alsenfelt att ingå i kaptenskvartetten.

– Händemark har varit här ett tag och han var assisterande lagkapten från start under förra säsongen. När Erik Forssell tvingades till timeout tog Händemark över och han växte in i rollen och tar mer och mer plats på ett bra sätt. Han är ett föredöme på träningarna, både i gymmet och på isen, samtidigt som han har en härlig attityd som jag gillar. Han vill vinna och är beredd att betala ett högt pris för att göra det, säger Andersson om sitt val av lagkapten.

Själv är Fredrik Händemark givetvis stolt över att få fortsätta att bära C:et på bröstet.

– Det är en stor ära att få vara lagkapten i en så stor och anrik klubb som Malmö Redhawks. Jag ska försöka leda laget så bra som möjligt. Det var kul men också överraskande när jag fick rollen under fjolårssäsongen och jag är stolt över att få förtroende även framöver, säger kapten Händemark själv.

Till sina assistenter får han Henrik Hetta och Emil Sylvegård, som båda i våras återvände till Redhawks efter att ha spenderat tid i andra klubbar.

– Hetta har varit kapten här tidigare och är en ledare både på och utanför isen. Nu har han varit iväg och fått mer kött på benen. Samma sak gäller för Emil, han kommer tillbaka med mycket i sin verktygslåda. De båda - och Händemark - är killar som vill bli bättre och utvecklas. De är vältränade, ödmjuka, har en bra attityd och gör allt för att vinna. Vi har fått ihop en stark trio, tycker Peter Andersson.

Men han har även med Oscar Alsenfelt i sin kaptenskvartett. Redhawksmålvakten kommer dock inte bära någon bokstav på sin tröja, då detta inte är tillåtet för målvakter.

– Vi ville ha med Oscar som en kapten också. Han är en bra och viktig ledare i gruppen, som alltid är ärlig och säger vad han tycker och tänker, säger Andersson och fortsätter;

– Alla fyra har ett stort hjärta för Malmö Redhawks och det är så vi har tänkt när vi byggt vår kaptenskvartett. Det känns positivt.