• Huvudsponsorer

Sofia i en nyckelroll i vårt utvecklingsarbete

17 maj 2022 17:45

Sofia Andersson har en lång och gedigen bakgrund i Malmö Redhawks, både som spelare och ledare. Framöver blir det också fullt fokus på sporten hon älskar. Sofia kliver från den 1 augusti in i den nyinstiftade rollen som Barn- och Ungdomssamordnare.

– Den här tjänsten höjer nivån på vårt dagliga jobb, säger Malmö Redhawks General Manager, Patrik Sylvegård.


Malmö Redhawks fortsätter att utveckla verksamheten, inte minst när det gäller ungdomsdelen av den. Som ett led i detta instiftas nu en ny tjänst som Barn- och Ungdomssamordnare, allt för att klubben ska ta ytterligare steg som en del av det sedan tidigare iscensatta visionsarbetet.

– Våra barn och unga är de viktigaste vi har i klubben och det är ett naturligt steg för oss att ytterligare öka våra resurser i ungdomsverksamheten. Den här tjänsten höjer utan tvekan nivån på vårt dagliga jobb. Vi vill att Malmö Redhawks ska vara det självklara valet när du som förälder ska välja vilken klubb ditt barn ska börja spela hockey i och att kunna ha en heltidsanställd Barn- och Ungdomssamordnare är något som ytterligare kvalitetssäkrar allt det som vi gör, säger Malmö Redhawks VD och General Manager, Patrik Sylvegård.

Måndagen den 1 augusti är det 29-åriga Sofia Andersson, med ett långt förflutet i klubben, som tillträder i den nya tjänsten.

– Det ska bli väldigt roligt och jag är grymt taggad på att ta mig an den här rollen, att få vara med och driva utvecklingen bland våra unga, säger hon bland annat och fortsätter;

– Jag brinner för just det här och att få jobba fullt ut med alla våra fantastiska barn och unga är något av en dröm som går i uppfyllelse. Jag ser verkligen fram emot att få finnas där för våra aktiva - både på och utanför isen - och stötta dem i alla situationer.

Sedan 2018 har Sofia Andersson varit en del av Malmö Redhawks ungdomsverksamhet, där satsningen på tjejhockey både initierats och drivits framåt i hennes regi, något som till dags dato resulterat i tre olika tjejhockeylag - där ytterligare ett kommer att sättas på is till hösten.

– Det har gett mig en otroligt stor erfarenhet. Jag har fått uppleva vad barnen och ungdomarna behöver för att kunna utvecklas fullt ut och det är något jag har förmånen att kunna ta med mig in i min nya roll. Den kunskapen vill jag också kunna förmedla vidare, ut till ledarna i lagen, allt för att vi ska kunna bli ännu bättre i vårt arbete, säger Sofia, som även hon betonar vikten av ungdomsverksamheten i klubben;

– Det här är en superviktig del. Vi vill utveckla våra egna spelare så att de kan gå hela vägen och på så sätt också få en lokal förankring i våra representationslag, både på dam- och herrsidan.