• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Tisdag Tis 8 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Tisdag Tis 15 December Dec
Torsdag Tor 17 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec
Onsdag Ons 30 December Dec
Lördag Lör 2 Januari Jan
Måndag Mån 4 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Söndag Sön 24 Januari Jan
Tisdag Tis 26 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Tisdag Tis 2 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Februari Feb
Torsdag Tor 11 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 23 Februari Feb

Nytt ettårskontrakt för Linus Cronholm

28 september 2018 15:30

Den första kontraktsförlängningen är klar inför säsongen 2019-20. Det är den 18-årige Malmösonen Linus Cronholm som förlänger med ytterligare en säsong. Den unge backen draftades i somras av Buffalo Sabres och är glad över att få fortsätta i sitt hjärtas klubb. – Det är en barndomsdröm som går uppfyllelse, säger han.


Den talanfulle backen Linus Cronholm, 18, är klar för en fortsättning i Redhawks. I dag har han skrivit på en kontraktsförlängning som sträcker sig till 2020.

Under vårens SM-slutspel fick den då 17-årige Cronholm A-lagsdebutera i semifinalserien mot Växjö Lakers och han visade redan då prov på ett moget backspel, sin unga ålder till trots.

– Redan då visade Linus att han klarade att spela på den här nivå och han är en killa som vi tror väldigt mycket på, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård, och fortsätter:

– Det är jättekul att vi får upp ännu en ung, egen produkt, som har chansen att slå sig in i vårt A-lag på allvar och även utvecklas till en NHL-spelare. Vi fortsätter på den inslagna vägen, att bygga vidare på våra egna spelare som vi tror väldigt mycket på och Linus är en av dem. Det ska bli spännande att följa hans resa och jag är självklart glad över att han skrivit på ett nytt kontrakt.

Den här säsongen har Linus Cronholm ännu inte spelat någon SHL-match, men medverkat i två av Redhawks gruppspelsmatcher i Champions Hockey League. Utöver det har den defensivt skicklige backen matchat med Redhawks J20-lag.

– Det är en barndomsdröm som går uppfyllelse. Det här är något som jag alltid har drömt om, att spela för den klubb som alltid legat mig närmst om hjärta, säger Linus Cronholm själv i en kommentar.

I somras draftades Cronholm i den fjärde rundan av Buffalo Sabres och under säsongsinledningen var han på plats i USA för att delta på NHL-klubbens camp.

– Jag följde draften hemifrån och plötsligt så poppade mitt namn upp på TV:n. Det var en helt galen känsla, säger han om när Buffalo Sabres utnyttjade sitt val i NHL-draftens fjärde runda för att tinga Redhawksbacken.

Det nya kontraktet gäller över den kommande säsongen.