• Huvudsponsorer

Redhawks segrare i målsnålt derby

14 november 2016 21:18
Skånederby

MALMÖ. Kvällens Skånederby blev något helt annat än det som utspelade sig i Ängelholm för en och en halv månad sedan. I kväll var det mållöst och tätt långt in i den tredje perioden. Då klev Johan Ivarsson fram och sköt 1-0. Slutresultatet spikades i tom bur. Och Malmö Redhawks vann sitt tredje raka Skånederby.


I säsongens första SHL-derby var det rock n' roll och Malmö Redhawks vann med tennissiffror, 7-6. I dag var det något helt annat spel- och målmässigt. Inte alls samma vilda västern utan en betydligt mer strukturerad match. Med den gemensamma nämnaren att Malmö Redhawks vann även den här gången.

– Det var en jämn match på tavlan, men jag tycker att vi har ett ganska stort spelövertag. Vi spelade mycket i deras zon till en början, kanske lite mycket ute i hörnen. Ju längre matchen led, ju mer tycker jag att vi tog oss närmare in på mål. Det var närmre ett mål för oss än vad det var för dem, analyserade Peter Andersson

Malmö Redhawks styrde matchen, men utan att få till de där riktigt heta målchanserna. Knappt halvvägs in på matchen slet sig Andreas Thuresson loss på ett friläge, revs omkull och fick straff. Han tog hand om den själv men pucken studsade och for varpå Oscar Dansk klarade.

En stund senare trillade dock en puck in bakom Dansk när Ilari Filppula slog in den. Han gjorde det dock med sin hand och målet underkändes.

Därmed var det mållöst efter fyrtio spelade minuter. Men det var ändå Malmö Redhawks som hade spelövertaget under de två inledande perioderna och låg närmast ett ledningsmål.

– De fick ett ganska långt anfall på oss i slutet av den andra perioden och det var vad de hade på oss, tyckte Andersson.

I den tredje perioden skulle matchen avgöras. Johan Ivarsson, som nätat i de två senaste SHL-derbyna, skickade in en puck på vinst och förlust. Den här gången blev det jackpot. Den letade sig hela vägen in i nät.

– Kul att Johan Ivarsson fick kliva fram och bli matchvinnare. Hans mål gav oss mycket energi och kraft och sedan klarade vi av att spela av matchen, sade Andersson.

Fredrik Händemark stängde butiken med sitt 2-0-mål i tom bur. Men Rögle hann med att reducera. I spel sex mot fyra direktsköt Patrick Cehlin Rögles mål när bara sju sekunder återstod.

– Lite försmädligt att Oscar inte får håll nollan, tyckte Andersson, men fyllde snabbt i.

– Jag tycker att vi förtjänade att vinna. Vi var något bättre och något starkare. Det var en väl genomförd match taktiskt. Vi spelade bra i egen zon och vi vann rättvist.

Malmö Redhawks vs. Rögle Bandyklubb 2-1 (0-0, 0-0, 2-1)
1-0 (50:40) Johan Ivarsson (Komarek, Alvarez)
2-0 (59:03) Fredrik Händemark (Rosdahl, Forsberg) 5/6
2-1 (59:52) Patrick Cehlin (Lerg) 6/4 Skott: 27-25 (9-8, 9-10, 9-7)
Utv.min: 29-8
Publik: 10 628