• Huvudsponsorer

Tvåårig förlängning för Matias Lassen

21 april 2021 09:08

Lagbygget fortsätter att ta form. Nu är även den danske landslagsbacken Matias Lassen klar för en fortsättning till Redhawks och har skrivit ett nytt tvåårskontrakt med klubben. – Känner att jag kan fortsätta att utvecklas med de förutsättningar som finns i klubben, säger Lassen bland annat.


Efter att ha genomfört dubbla höftoperationer i början av juni inledde Matias Lassen, 25, säsongen med rehabträning. När han var redo för comeback var han tillbaka i spel med besked och till slut var han den back som bland annat hade den främsta noteringen i statistiken gällande +/-. Nu står det dessutom klart att det blir en fortsättning i Redhawks för Lassen.

– Det känns riktigt bra, jag trivs väldigt väl här. Jag kommer från min hittills bästa säsong i SHL och känner att jag kan fortsätta att utvecklas med de förutsättningar som finns i klubben. Tillsammans ska vi också bygga vidare på den senare delen av säsongen, när vi visade hur bra vi kan vara. Vi vill ta nästa steg samtidigt som vi alla i laget längtar efter att få spela framför fansen på läktaren igen, säger Matias Lassen själv i en kommentar.

Den gångna säsongen tog slut i åttondelsfinal för Redhawks del, trots att just Lassen var extra framträdande i den sista matchen. Då klev han fram och blev han tvåmålsskytt för första gången i sin hittills fem säsonger långa SHL-karriär.

– I Matias vet vi exakt vad vi får. Han är en ytterst stabil tvåvägsback som stämplar in på jobbet varje dag, oavsett om det är träning eller match. Han kom tillbaka väldigt starkt efter sina operationer i somras och nu ser vi framemot att se vad vi kan få ut av honom efter en sommar med bra försäsongsträning i ryggen. Det känns jättebra att ha kvar honom i truppen framöver, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Matias Lassens nya kontraktet gäller fram till våren 2023.