• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 24 Augusti Aug
Torsdag Tor 26 Augusti Aug
Lördag Lör 28 Augusti Aug
Söndag Sön 29 Augusti Aug
Torsdag Tor 2 September Sep
Fredag Fre 3 September Sep
Fredag Fre 10 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Söndag Sön 12 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Söndag Sön 19 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Onsdag Ons 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Söndag Sön 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt

Arto Miettinen ny tränare för J20

6 maj 2020 10:30

Tränarstaben är klar för Redhawks J20-lag. Den 46-årige finländaren Arto Miettinen tar över som huvudtränare sedan Anton Blomqvist lämnat för AIK. Vid sin sida får han Peter Enehag, 57, som assisterande tränare. – Det är kul att komma till en bra organisation, som jobbar efter en tydlig röd tråd, säger Miettinen.


Arto Miettinen tar över som huvudtränare för Redhawks J20-lag. Den 46-årige finländaren kommer närmast från Karlskrona, där han de två senaste säsongerna varit assisterande tränare i HockeyAllsvenskan. Dessförinnan var han huvudtränare för Blekingeklubbens J20-lag under tre säsonger.

– I Arto får vi en tränare med stor erfarenhet och som har de egenskaper som vi sökt efter. Att han varit både i HockeyAllsvenskan och som ansvarig J20-tränare ser vi som väldigt positivt. Då har han hela bilden och vet vad som krävs för att våra unga killar ska kunna ta klivet upp på A-lagsnivå. När vi gjort rekryteringen har vi varit noga med att inte stressa, det viktiga är att det känns rätt när beslut är taget och så känns det verkligen nu, säger sportchef Tomas Kollar.

Miettinen är redan i dag på plats på Malmö Isstadion och har hunnit med att träffa sina nya spelare och den stab han kommer att ha runt sig.

– Det är kul att komma till en bra organisation, som jobbar efter en tydlig röd tråd. Det känns bara positivt att vara här i den här rollen. Jag trivs bra med att jobba med unga spelare och deras utveckling. Jag är väldigt taggad på att köra igång och förväntansfull inför det som komma skall, säger Arto Miettinen själv i en kommentar.

Som assisterande tränare kommer Miettinen att ha Peter Enehag. 57-åringen har flera år bakom sig inom Redhawks organisation, där han bland annat varit huvudtränare för J20 under två säsonger. Under fjolårssäsongen var han assisterande J18-tränare, men Enehag har även rutin från fyra säsonger som huvudtränare i den danska ishockeyn.

Albin Blomqvist, som under de två senaste säsongerna varit assisterande J20-tränare, återgår till rollen som renodlad fystränare och kommer att vara en del av ett fysteam tillsammans med Freddie Sjögren. Blomqvist huvudsakliga fokus kommer att ligga på J20, J18, U16 samt dam.