• Huvudsponsorer

Lördag Lör 6 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Torsdag Tor 1 September Sep
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Tisdag Tis 20 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Idag 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Onsdag Ons 16 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov

Arto Miettinen ny tränare för J20

6 maj 2020 10:30

Tränarstaben är klar för Redhawks J20-lag. Den 46-årige finländaren Arto Miettinen tar över som huvudtränare sedan Anton Blomqvist lämnat för AIK. Vid sin sida får han Peter Enehag, 57, som assisterande tränare. – Det är kul att komma till en bra organisation, som jobbar efter en tydlig röd tråd, säger Miettinen.


Arto Miettinen tar över som huvudtränare för Redhawks J20-lag. Den 46-årige finländaren kommer närmast från Karlskrona, där han de två senaste säsongerna varit assisterande tränare i HockeyAllsvenskan. Dessförinnan var han huvudtränare för Blekingeklubbens J20-lag under tre säsonger.

– I Arto får vi en tränare med stor erfarenhet och som har de egenskaper som vi sökt efter. Att han varit både i HockeyAllsvenskan och som ansvarig J20-tränare ser vi som väldigt positivt. Då har han hela bilden och vet vad som krävs för att våra unga killar ska kunna ta klivet upp på A-lagsnivå. När vi gjort rekryteringen har vi varit noga med att inte stressa, det viktiga är att det känns rätt när beslut är taget och så känns det verkligen nu, säger sportchef Tomas Kollar.

Miettinen är redan i dag på plats på Malmö Isstadion och har hunnit med att träffa sina nya spelare och den stab han kommer att ha runt sig.

– Det är kul att komma till en bra organisation, som jobbar efter en tydlig röd tråd. Det känns bara positivt att vara här i den här rollen. Jag trivs bra med att jobba med unga spelare och deras utveckling. Jag är väldigt taggad på att köra igång och förväntansfull inför det som komma skall, säger Arto Miettinen själv i en kommentar.

Som assisterande tränare kommer Miettinen att ha Peter Enehag. 57-åringen har flera år bakom sig inom Redhawks organisation, där han bland annat varit huvudtränare för J20 under två säsonger. Under fjolårssäsongen var han assisterande J18-tränare, men Enehag har även rutin från fyra säsonger som huvudtränare i den danska ishockeyn.

Albin Blomqvist, som under de två senaste säsongerna varit assisterande J20-tränare, återgår till rollen som renodlad fystränare och kommer att vara en del av ett fysteam tillsammans med Freddie Sjögren. Blomqvist huvudsakliga fokus kommer att ligga på J20, J18, U16 samt dam.