Stora siffror när damerna tog tredje raka
Publicerad: 2023-01-13
Visst blev det en ny seger i DamEttan Södra. Hemma på Isstadion gjorde Redhawks processen kort med Linköping och såg till att siffrorna skrevs till hela 9-0, när Nicole Jackson höll nollan för tredje gången på sina fem första matcher i Redhawkströjan. Dessutom noterades Mia Bau Hansen för ett hattrick.

Redhawks kopplade ytterligare grepp om andraplatsen i DamEttan Södra när Linköping besegrades med hela 9-0 hemma på Malmö Isstadion under fredagskvällen.

Direkt i den första perioden trampade Redhawks gasen i botten och förlade spelet till offensiv zon. I ett tidigt powerplay, efter lite drygt fem minuter, styrde Saga Nederman - 15-åringen som sköt sitt första A-lagsmål i söndags - elegant in ettan efter ett skott från Fumika Sasano.

När Julie Jensen sedan vann en tekning i offensiv zon drygt halvvägs in på öppningsperioden, då fick Mia Bau Hansen läge att sätta dit tvåan. Den danska landslagsforwarden följde också upp med att skjuta 3-0 på ett friläge ett par minuter senare.

Inann den första pausvilan hann även Fumika Sasano med att trampa sig igenom hela Linköpingslaget och lägga in fyran - och matchen var egentligen avgjord redan här.

Men Redhawks lättade inte på trycket. Bara elva sekunder in på den andra perioden ringde det igen. Mia Bau Hansen fullbordade sitt hattrick sedan Silke Glud serverat henne med en öppen bur.

Glud följde själv upp genom att sätta sexan från slottet innan Hilda Törner pricksköt 7-0 i powerplay. Då hade vi inte ens spelat halva matchen.

I ett numerärt underläge höll Julie Jensen fast pucken i anfallszon innan Silke Glud anslöt och på ett elegant sätt rundade Linköpings nyligen inbytte målvakt fram till 8-0.

Med halvannan minut kvar av perioden så kom också nian. I en spelvändning tryckte Marion Bladh snyggt upp pucken i krysset.

Det målet kom att bli det sista i matchen. Den tredje perioden blev nämligen mållös, när Redhawks slog av något på tempot och Linköping tilläts ha lite mer puck. Längst bak gjorde Nicole Jackson som hon brukar. Hon höll tätt, stoppade samtliga 19 skott som kom i hennes väg och noterades för sin tredje hållna nolla på sina fem inledande matcher i Redhawkströjan.

Eftersom streckkonkurrenten Troja samtidigt tappade poäng borta mot Hvidovre förbättrades Redhawks läge ytterligare inför serieavslutningen. Nu duggar dessutom matcherna tätt. På söndag väntar ett bortamöte med Hovås innan det är Öresundsderby borta mot Hvidovre på tisdag. Nästa söndag är Redhawks sedan tillbaka på hemmaplan igen, när Vänersborg står för motståndet, och efterföljande tisdag spelas grundseriens sista match, hemma mot Karlsktona. Vinner Redhawks tre av sina återstående fyra matcher är avancemanget till DamHockeyAllsvenskan definitivt säkrat.

MATCHFAKTA, DamEttan Södra Redhawks vs. Linköping 9-0 (4-0, 5-0, 0-0)

5:30 1-0 Saga Nederman (Sasano, Jönsson) PP1
11:17 2-0 Mia Bau Hansen (J Jensen)
13:37 3-0 Mia Bau Hansen (Glud, Sasano)
17:33 4-0 Fumika Sasano (utan assist)

20:11 5-0 Mia Bau Hansen (Glud)
23:52 6-0 Silke Glud (Frandsen, Bau Hansen)
26:12 7-0 Hilda Törner (Jönsson) PP1
34:53 8-0 Silke Glud (J Jensen, Waidringer) SH1. 38:25 9-0 Marion Bladh (Waidringer, Perry)

Skott: 48-19 (18-4, 20-7, 10-8)