• Huvudsponsorer

Lördag Lör 4 December Dec
Söndag Sön 5 December Dec
Onsdag Ons 8 December Dec
Fredag Fre 10 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 21 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Söndag Sön 16 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Söndag Sön 23 Januari Jan
Fredag Fre 28 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Lördag Lör 19 Februari Feb
Söndag Sön 20 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Söndag Sön 27 Februari Feb
Tisdag Tis 1 Mars Mar
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Söndag Sön 6 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar

Nya tjejer på plats i Redhawks

29 augusti 2020 11:10

Årets säsong är i sin vagga. Redhawks har hunnit med två träningsmatcher - som båda slutade med seger - i uppladdningen inför DamEttan Södra och sportchef Tomas Kollar har klart med fem nyförvärv. – Vill bygga ett lag som är med och tävlar samtidigt som vi jobbar med återväxten.


I fjol var Redhawks en ynka seger från ett avancemang till SDHL. Nu har tjejerna dragit igång en ny säsong där målsättningen är hög.

Stora delar av fjolåretslaget är kvar, men har kryddats med ett antal nyförvärv från såväl Sverige som utlandet.

Fem tjejer är nu klara för spel i klubben över den kommande säsongen. De handlar om de två TV-Puckenspelare i form av Hanna Svehög och Jennipher Fissum, båda födda 2006, Sofie Zander, som kommer hem från college samt de båda kanadensiskorna Sarah Lecavalier och Rachel Weiss.

– Det är väldigt kul att vi kan satsa på unga svenska tjejer från vårt närområde. Det är en viktig del i vår verksamhet, att vi kan vara med att utbilda och på så sätt utveckla hockeyn. Vi vill bygga ett lag där vi både är med och tävlar om en SDHL-plats och samtidigt som vi jobbar med återväxten. Då är det extra viktigt att vi får in unga, drivna tjejer i laget. Därför ska det bli extra kul att se och följa Hannas och Jenniphers framfart, säger Malmö Redhawks sportchef, Tomas Kollar.

Sofie Zander, 21 år, är fostrad i Redhawks ungdomsled, men har under de senaste säsongerna studerat och spelat sin ishockey i USA. När det nu inte blir något spel i collegeligorna kommer hon hem för spel med Redhawks igen.

– Det är riktigt roligt att vi får hem en Malmötjej. Sofie kommer dessutom att bli en stor förstärkning för oss och det ska bli spännande att se henne hos oss i höst, säger Kollar.

I september ansluter dessutom den kanadensiska duon Sarah Lecavalier, 22 år, och Rachel Weiss, 19 år. Precis som Zander har de spelat collegehockey i NCAA de senaste säsongerna. Den senaste säsongen svarade Lecavalier för 22 poäng på 34 matcher från sin backplats när hon var assisterande lagkapten medan Weiss bland annat har ett JVM-guld från förra våren på sin meritlista.

– Jag är övertygad om att den här duon kommer att tillföra mycket för oss och vi är givetvis glada över att de vill komma hit, säger Tomas Kollar avslutningsvis.

I dag spelar Redhawks en träningsmatch mot Trelleborg innan det helgen 5-6 september väntar ett prestigefyllt dubbelmöte med toppkonkurrenten i DamEttan Södra, Karlskrona.