• Huvudsponsorer

Malte Setkov skriver A-lagskontrakt

11 december 2017 14:30
Lagbygget

Malmö Redhawks 18-årige backlöfte, Malte Setkov, skriver på ett tvåårigt A-lagskontrakt med klubben bara dagar innan han reser till Buffalo för JVM-spel med Danmark. Den av Detroit Red Wings draftade talangen förblir därmed Redhawks trogen till våren 2020.


Landslagsveckan inleder Malmö Redhawks med att skriva ett tvåårigt A-lagskontrakt med den danska backtalangen, Malte Setkov, som i somras draftades i den fjärde rundan, som spelare nr 100, av Detroit Red Wings.

– Malte är en jättetalang som har vuxit väldigt mycket genom åren i våra juniorlag. Han har tagit stora kliv framåt även den här säsongen och dessutom fått A-lagsrutin via spela i Pantern. Vi ser en stor potential i honom och tror att han kan bli en toppback i SHL över tid, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Den här hösten har Setkov spelat tre SHL- och CHL-matcher för Redhawks och medverkat i tolv matcher i HockeyAllsvenskan för IK Pantern. Närmast på schemat väntar dock spel med och mot jämnåriga, då han reser till Buffalo tillsammans med det danska JVM-landslaget.

– Jag är jätteglad över att få stanna i klubben och har trivts väldigt bra sedan jag kom hit som 15-åring. Den här säsongen har jag fått spela mycket och fått känna på A-lagsspel i Pantern och framöver hoppas jag kunna ta en ordinarie tröja i Redhawks, säger Malte Setkov själv.