• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Torsdag Tor 1 September Sep
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Tisdag Tis 20 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Onsdag Ons 16 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov

Yttrande angående helgens händelse

2 oktober 2018 11:55

I lördags ådrog sig Malmö Redhawks spelare Marcus Sylvegård ett matchstraff efter att ha yttrat okvädningsord i riktning mot en djurgårdsspelare, något som inte alls är förenligt med Malmö Redhawks värdegrund. I samband med efterspelet vill Malmö Redhawks härmed göra ett yttrande.


Under lördagens match i Malmö Arena mellan Malmö Redhawks och Djurgården Hockey tilldelades Marcus Sylvegård ett Match Penalty efter att ha yttrat okvädningsord mot en djurgårdsspelare. Att uttrycka sig på det sätt som Marcus gjorde är på intet sätt förenligt med hur du ska bete dig som ishockeyspelare i Malmö Redhawks, något Marcus också är fullt medveten om och omgående efter lördagens match bad han om ursäkt för hur han hade uttryckt sig.

Malmö Redhawks jobbar kontinuerligt med alla människors lika värde, med jämställdhet, med att hockey ska vara för alla och klubben engagerar sig stort i de samhällsproblem som finns i vår närhet i form av olika välgörenhetsprojekt.

När Malmö Redhawks VD och Sportchef, Patrik Sylvegård, under söndagen kommenterade det inträffade förkastade han också agerandet och meddelade att det inte alls var förenligt med klubbens värdegrund. Patrik uttryckte sig dock även olyckligt och olämpligt i sitt försök att ge en bild av hur det lät på isen när han själv var aktiv och hur han hade reagerat om vissa ord yttrats mot honom, något som blivit en höna av en fjäder.

Det är beklagligt att Patriks fördömande av det inträffade inte till närmelsevis berörts i samma utsträckning som det ovan nämnda försöket till förklaring. Men, för att förtydliga, ber vi om ursäkt till de som tagit illa vid sig för denna feltolkning och för att vi uttryckt oss på ett olämpligt och framför allt otydligt sätt.

Malmö Redhawks står trygga i sina värderingar och såväl Marcus Sylvegård som övriga aktiva i klubben är medvetna om att det inte är acceptabelt att uttrycka sig på ett sådant sätt. Malmö Redhawks jobbar vidare för en inkluderande och välkomnande idrott.