Landslagsspel för flera Redhawksspelare
Publicerad: 2022-12-14
Veckan före jul innebär i vanlig ordning landslagsspel och flera Redhawksspelare är uttagna för att representera sina länders färger.

Julen närmar sig med stormsteg, men innan det är dags för skinka och Kalle Anka är det dags att summera alla Redhawksspelare som är iväg och representerar sina landslag.

I de svenska juniorlandslagen hittar vi just nu Oskar Blomgren, Noah Schalin och Freddie Larsson i Team 19, Anton Wahlberg i Team 18 samt Max Vilén i Team 17. Dessutom har Wille Magnertoft representerat Team 17-landslaget tidigare under hösten. Utöver spelarna befinner sig J20-tränare Serhan Cicek också på elitlägret med Team 19 och materialförvaltare Mikael "Scotten" Petersson har hand om Tre Kronor-spelarna på turneringen i Schweiz.

Från damlaget har trion Frida Kielstrup, Natalie Perry och Silke Glud rest iväg med det danska landslaget, där de också fått med sig tränare Nichlas Hardt. Tidigare under hösten var Saga Nederman och Emilia Rydell också uttagna till elitläget samtidigt som Nanna Stricker fanns med på en samling med danska U23-spelare.

Även ett flertal utändska juniorspelare bär eller har burit landslagsfärgerna. Trion Daniel Alexander Jencko, Alex Cajkovic och Villiam Kurila har representerat det slovakiska U18-landslaget medan Marcus Krsak burit landslagsdressen för Slovakiens U16.

I Tjeckien har vi sett Matej Kubiesa på U17-nivå och Adrien Bartovic med U16. Danske Hjalte Kruse Thomsen har representerat U20-landslaget. Och norrmännen Gabriel Koch, Christopher Lie, Mats Bakke Olsen och Oskar Kind Bakkevig är ständigt återkommande i sitt lands U20-landslag. Sist, men inte minst, har Richard Orgovanyi matchats flitigt med det ungerska U16-landslaget.

Bland herrspelarna har Oliver Lauridsen, Markus Lauridsen och Matias Lassen i vanlig ordning försvarat landets färger, men den här veckan är trion kvar på hemmaplan och tränar med resten av laget.

{!A} {!B}

Christian Winnberg