• Huvudsponsorer

HockeyAllsvenskans poängkung klar för Redhawks

17 april 2019 14:12

I fjol vann Nicolai Meyer, 25, poängligan i HockeyAllsvenskan. Nu är han klar för spel i SHL med Redhawks. Den danske ytterforwarden har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben. – Det ska bli väldigt kul att komma tillbaka till klubben, säger Meyer själv.


Det första nyförvärvet inför den kommande säsongen är på plats. Nicolai Meyer återvänder till Redhawks, som han representerade under två juniorsäsonger efter senaste decennieskiftet.

– Min spontana känsla är att det ska bli väldigt kul att komma till klubben igen och spännande att testa på SHL-spel, säger Nicolai Meyer själv efter att ha skrivit på kontraktet.

Ytterforwarden kommer närmast från spel i HockeyAllsvenskan med Södertälje, där han hade en strålande säsong. Meyer toppade både mål- och assistligan och vann därmed naturligtvis även poängligan på imponerande 62 poäng, fördelat på 29 mål och 33 assist.

– Det gick bra för mig i fjol och nu ser jag fram emot att komma till Malmö. Jag vill stå för det hårda jobbet, men även försöka vara kreativ och bryta mönster, säger Meyer, som just nu är på VM-förberedande läger med Danmark, där han matchar mot Tre Kronor både i kväll och under morgondagen.

Nicolai Meyer har lång erfarenhet av den svenska hockeyn och han kommer närmast från fyra raka säsonger i HockeyAllsvenskan.

– Meyer har varit i organisationen tidigare. Sedan dess har han tagit väldigt stora kliv och i honom får vi i en forward med mycket skills. Han kan slå sin gubbe med sin teknik och fina skridskoåkning, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Nicolai Meyers kontrakt med Redhawks sträcker sig över de två kommande säsongerna.