Lars Bryggman förlänger sitt Redhawkskontrakt
Publicerad: 2018-01-31
Lagbygget
I gårdagens seger mot Brynäs svarade Lars Bryggman, 25, för två assistpoäng. I dag har han rest hem till Malmö tillsammans med resten av laget och väl tillbaka i Malmö Arena kritade han på ett nytt tvåårskontrakt med Redhawks.

{!A}

I november 2016 anslöt Lars Bryggman till Malmö Redhawks på lån från IK Pantern. Den efterföljande sommaren skrev han sedan på ett ettårskontrakt - och nu förlänger han med två nya säsonger.

– Vi är självklart mycket glada över att få behålla Lars. Han har gjort en jätteresa sedan han anslöt till oss från Pantern och vi ser honom som en stöttespelare hos oss framöver. Fortsätter han att utvecklas på liknande sätt är han en potentiell landslagsman, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Efter att ha gått på hockeygymnasium i Skellefteå SHL-debuterade Bryggman för Luleå som 20-åring. I Norrbotten var han också med om att spela hem en CHL-titel 2015. Nu är Lars Bryggman inne på sin bästa säsong hittills i karriären och har svarat för 19 poäng (6+13) på 40 matcher i SHL.

– Det ska bli jättekul att vara kvar i klubben. Jag tycker att vi har en miljö här i Malmö där spelare utvecklas och blir bättre. Som lag tar vi dessutom steg hela tiden och jag ser fram emot att se vad vi kan åstadkomma både den här våren och de två kommande säsongerna, säger Lars Bryggman själv i en kommentar.

Det nyskrivna kontraktet gäller till våren 2020.

{!B} {!C} {!D}

Christian Winnberg