Första målet för två 15-åringar i Redhawks storseger
Publicerad: 2023-01-15
Redhawks har satt sig i ett strålande utgångsläge inför avgörande av DamEttan Södra. Under söndagen spelade tjejerna hem en ny storseger när vinstsiffrorna skrevs till hela 13-1 borta mot Hovås. I matchen sköt dessutom Emilia Rydell (bilden) och Tyra Jönsson - båda 15 år gamla - sina första A-lagsmål i karriären.

Vi är inne i ett avgörande skede i DamEttan, där Redhawks och Troja gör upp om andraplatsen i tabellen. Under söndagen såg Redhawks till att bibehålla ett bastant grepp om positionen som innebär vidare spel i DamHockeyAllsvenskan i februari.

Den här gången var det Hovås som fick sträcka vapen. Efter en något trevande inledning kunde Silke Glud spräcka målnollan halvvägs in på den första perioden. Sex minuter senare följde Julie Jensen upp med att sätta tvåan.

Det var de målen som bjöds under de inledande 20 minuterna. I andra skulle det dock lossna framåt. Natalie Perry hittade rätt två gånger och Glud fullbordade sitt hattrick med två nya fullträffar.

Den danska landslagsstjärnan var dock inte klar där. När matchen summerades hade Glud svarat för fem mål och tre assist.

Saga Nederman sköt sitt första A-lagsmål för en vecka sedan. I fredags följde hon upp med sitt andra - och mot Hovås svarade den U16-landslagsuttagna 15-åringen för ytterligare två mål.

I slutminuterna kom också matchens största jubel. Två nya 15-åriga forwards prickade in sina första A-lagsmål i karriären. Först ut var Emilia Rydell (född 2008) och bara 14 sekunder senare fyllde Tyra Jönsson på, när hon spikade segersiffrorna till 13-1.

MATCHFAKTA, DamEttan Södra Hovås vs. Redhawks 1-13 (0-2, 1-5, 0-6)

10:19 0-1 Silke Glud (Bladh)
16:20 0-2 Julie Jensen (Törner)

26:53 0-3 Saga Nederman (Glud, Bladh)
32:24 0-4 Natalie Perry (Glud, Waidringer) PP1
33:20 0-5 Silke Glud (utan assist)
35:09 1-5 Klara Odermalm (Neuenschwander)
38:28 1-6 Natalie Perry (J Jensen)