• Huvudsponsorer

Jensen Aabo förstärker Redhawks

18 april 2019 12:09

Redhawks har klart med det tredje nyförvärvet inför den kommande SHL-säsongen. Den 27-årige danske landslagsbacken ansluter från KHL och har skrivit på ett tvåårskontrakt. – Jag ser verkligen fram emot att komma till Malmö och spela för Redhawks, säger han själv.


Ytterligare en dansk landslagsman är klar för spel i Redhawks. Den 27-årige backen Jesper Jensen Aabo förstärker truppen inför den kommande säsongen.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Malmö och spela för Redhawks. Det kändes väldigt intressant direkt när klubben visade intresse och det är en klubb med ambitioner att vinna. Dessutom tror jag att jag kan bli en bättre spelare genom att jobba med den skickliga tränarstab som finns runt laget, säger Jesper Jensen Aabo själv i en kommentar.

Närmast kommer han från spel i KHL med finska storklubben Jokerit, där han spenderat de fyra senaste säsongerna.

Jensen Aabo har även erfarenhet av spel i Sverige. Sedan tidigare har han tre säsonger i HockeyAllsvenskan och två år i SHL i ryggen.

Just nu befinner han sig på Danmarks VM-förberedande läger, där han laddar upp inför sitt nionde raka Världsmästerskap innan det är dags att ansluta till Redhawks.

– I Jesper får vi en skridskostark och rejäl back, som kan hantera alla situationer ute på isen. Han kan spela såväl powerplay som boxplay och vi ser honom som en av våra bärande spelare till den kommande säsongen, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Jesper Jensen Aabo har skrivit på ett tvåårskontrakt som sträcker sig till våren 2021.