• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 2 December Dec
Fredag Fre 3 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Söndag Sön 5 December Dec
Onsdag Ons 8 December Dec
Fredag Fre 10 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 21 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Söndag Sön 16 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Idag 22 Januari Jan
Söndag Sön 23 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Fredag Fre 28 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Lördag Lör 19 Februari Feb
Söndag Sön 20 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Söndag Sön 27 Februari Feb
Tisdag Tis 1 Mars Mar
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar

Redhawks förstärker med europeisk toppcenter

9 april 2016 10:07

Malmö Redhawks och sportchef Patrik Sylvegård fortsätter att bygga laget inför den kommande SHL-säsongen. Centern Ilari Filppula, 34, blir Redhawks tredje nyförvärv inom loppet av två veckor.


Under de senaste veckorna har Malmö Redhawks kunnat presentera två ytterforwards. Nu är även en center klar för en flytt till den sydligaste SHL-klubben, då finländaren Ilari Filppula, 34, är klar för spel i Redhawks.

– Ilari är en europeisk toppspelare som är aktuell för det finska VM-laget. Han visade vilken nivå han håller under sin tid i MODO Hockey, där han var en av SHL:s bästa spelare. Han är en väldigt spelskicklig center som kommer att bli lite av en lagpappa hos oss. Jag är övertygad om att han kan hjälpa oss till nästa nivå, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård

Under den gångna säsongen värvades Ilari Filppula till MODO Hockey, där han var lagets kanske bästa spelare under våren. I direktkvalet mot Leksands IF dominerade han stort och svarade för hela 14 poäng, fördelat på två mål och tolv assist, på de sju mötena med dalalaget. Till nästa säsong blir han nu instället en nyckelspelare för Malmö Redhawks.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att komma till Malmö Redhawks. Jag har förvisso bara spelat i SHL under ett par månader, men jag gillar verkligen hockeyn i ligan och inte minst det spel som Malmö står för. Jag har dessutom bara hört bra saker om staden och har goda minnen från mitt hittills enda besök där. Utöver det så ser det ut som att vi kommer att få ett bra lag till hösten, säger Ilari Filppula, som redan känner några i laget.

– Jag spelade tillsammans med Derek Meech i Grand Rapids och Nichlas Hardt i Jokerit. Dessutom har jag haft Peter Andersson som tränare och det ska bli kul att återförenas med dem samt att träffa alla mina nya lagkamrater.

Under den kommande veckan ansluter Ilari Filppula till det finländska landslagets läger inför VM och därmed är det något oklart när han kommer till Malmö. Kontraktet med Filppula är skrivet över den kommande säsongen.