• Huvudsponsorer

Malmö Redhawks fortsätter jobba med Maxi Tropé

13 maj 2022 14:30

Under den gångna säsongen inledde Malmö Redhawks ett samarbete med Maximilian Tropé, som kom in i rollen som mental rådgivare till klubbens herrlag. Nu står det klart att det blir en fortsättning tillsammans, även över den kommande säsongen.

– Maxi hjälpte oss mycket när han kom in förra säsongen, säger Tomas Kollar.


Den mentala aspekten av elitidrotten blir en allt större del för varje år som passerar, något som även reflekterar på Malmö Redhawks verksamhet. Under fjolårssäsongen inledde klubben ett samarbete med Maximilian Tropé gällande herrlaget. Det samarbetet kommer också att fortlöpa över den kommande säsongen.

– Vi känner att vi fick ett väldigt bra resultat när vi tog in Maxi under säsongen, säger Malmö Redhawks General Manager, Patrik Sylvegård, och fortsätter;

– En stor del av Maxis arbete sker med ledarna och hur de ska jobba i sitt sätt för att kunna maximera spelarnas prestation när det gäller som mest.

Maxi Tropé har en lång och gedigen bakgrund i branschen, med bland annat över 25 års erfarenhet av ledarskapsutveckling med fokus på både prestationspsykologi och elitidrott. Målbilden är tydlig, att alltid utveckla modiga och trygga ledare som förmår att utveckla verksamheten till dess fulla potenital.

Herrlagets huvudtränare, Tomas Kollar, tar också med sig positiva erfarenheter från det gemensamma arbetet under säsongen 2021/22.

– Maxi är ett jättebra verktyg för oss och det hjälpte oss mycket när han kom in och blev en del av vårt Performance Team förra säsongen. Jag känner själv att jag har utvecklats i mitt ledarskap och killarna reagerade också positivt på det arbete Maxi gjorde tillsammans med dem under fjolårssäsongen.

– Som jag ser det så är det viktigt att vi integrerar den mentala träningen med allt det som de andra tränarna gör, att det synkas med både is- och fysträningen så att den mentala biten inte lever sitt eget liv, säger Maximilian Tropé.

Arbetet kommer att ske i tre parallella faser.

– En stor del i mitt jobb kommer att vara med ledarna, där jag kommer finnas med som ett bollplank och så väl stötta som följa upp dem på deras egna uppsatta mål. Vi jobbar utifrån den setup som de valt och tillsammans ska vi se till att de utvecklas i det arbetssätt som de själva identifierat, berättar Tropé, och fortsätter;

– Tillsammans med spelarna kommer vi jobba för att skapa en trygghet inom gruppen, för att ytterligare förbättra och förstärka teamkänslan.

– Det tredje benet är tillsammans med kaptensgruppen. Här jobbar vi för att de ska få en utveckling i sina roller som ledare och ge dem nya färdigheter. Allt självklart för att slutprodukten ska bli så bra som den bara kan bli.

Maxi Tropés arbete för den kommande säsongen inleds redan nu under våren.