• Huvudsponsorer

Tre tonåringar förlänger med damlaget

11 maj 2021 12:45

Lagbygget inför den kommande säsongen fortlöper för Calle Wendt, huvudtränare och tillförordnad sportchef för Redhawks damlag. Nu står det klart att trion med tonåringarna Hanna Svehög, Jennipher Fissum och Isabella Johansson förlänger sina kontrakt över den kommande säsongen.


En målvakt, en back och en forward förlänger sina kontrakt med ytterligare en säsong. Det rör sig om den 14-åriga målvakten Hanna Svehög, 16-åriga backen Isabella Johansson samt 14-åriga forwarden Jennipher Fissum.

Alla tre anslöt till Redhawks inför fjolårssäsongen och kommer nu att fortsätta utvecklas i klubben.

– Med Hanna kvar i truppen så har vi spikat vår målvaktsuppsättning. Vi är jätteglada att kunna behålla den trio som vi förfogade över under fjolårssäsongen och det ger oss bra förutsättningar att fortsätta bygga på det jobb tjejerna lade ner tillsammans med vår målvaktstränare. I Hanna har vi en ung och driven målvakt som även nästa säsong kommer att tillhöra både oss och Lund. Allt för att hon ska få tillgång till så många matcher och träningar som möjligt, för hennes främsta möjliga utveckling, säger Calle Wendt, huvudtränare och tillförordnad sportchef för Redhawks damlag.

Jennipher Fissum kommer att ha samma upplägg och även hon kommer att fortsätta träna med Lund.

– Under förra säsongen kom Jennipher in hos oss med både matcher och träningar. Vi fortsätter på den inslagna vägen, att hon kör med både oss och Lund, allt för att sätta hennes utveckling i främsta rummet, säger Wendt.

Även backen Isabella Johansson kommer fortsatt att träna och spela hemma i Glimma samtidigt som hon kör med Redhawks damlag.

– Vi är glada över att kunna behålla Isabella hos oss och att våra unga tjejer vill fortsätta sin utveckling i vår regi. Hon tog steg framåt under den gångna säsongen och ser att hon kommer fortsätta på den inslagna vägen. Med spel i dubbla lag kommer hon också att få möjlighet att både träna och spela mycket, säger Calle Wendt.