• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 2 December Dec
Fredag Fre 3 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Söndag Sön 5 December Dec
Onsdag Ons 8 December Dec
Fredag Fre 10 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 21 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Söndag Sön 16 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Söndag Sön 23 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Fredag Fre 28 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Lördag Lör 19 Februari Feb
Söndag Sön 20 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Söndag Sön 27 Februari Feb
Tisdag Tis 1 Mars Mar

Anton Olsson uttagen i JVM-truppen

8 december 2021 13:09

Den svenska bruttotruppen till jul- och nyårshelgens Junior-VM presenterades precis av förbundskapten Tomas Montén. Med i den finns Redhawks 18-årige back Anton Olsson. – Det ska bli fantastiskt roligt är något jag drömt om hela livet, säger Anton själv i en kommentar.


Över jul- och nyårshelgerna är det sedvanligt dags för Junior-VM, som i år avgörs kanadensiska Edmonton och Red Deer. I dag tog förbundskapten Tomas Montén ut sin bruttotrupp till turneringen och med i den finns Anton Olsson. Den 18-årige Redhawksbacken har varit frekvent förekommande i Juniorkronornas trupp hela säsongen och nu får han också chansen att sätta ett avtryck när det är dags för VM-spel.

– Det ska naturligtvis bli fantastiskt roligt att få vara med på det här stora äventyret. Jag har drömt om detta hela livet och ser verkligen fram emot att åka över till Kanada och representera de blågula färgerna, säger Anton Olsson själv efter uttagningen.

I fjol blev den dåvarande Redhawksbacken Helge Grans - som även han blev uttagen till årets turnering - också uttagen i bruttotruppen, men valdes sedan bort som sista spelare. Det innebär att Anton Olsson är första Redhawksspelare att bli uttagen sedan JVM 2008, när Patrik Lundh fanns med i truppen.

JVM inleds på annandag jul och finalen avgörs på trettondagen. Truppen samlas nästa vecka vilket innebär att Anton Olssons sista match med Redhawks innan avfärd blir lördagens hemmamatch mot Luleå.

Även den tidigare Redhawksspelaren Oskar Magnusson, som fostrat i klubben samt i moderklubben Trelleborgs IF, är uttagen i truppen.