• Huvudsponsorer

Anton Olsson uttagen i JVM-truppen

8 december 2021 13:09

Den svenska bruttotruppen till jul- och nyårshelgens Junior-VM presenterades precis av förbundskapten Tomas Montén. Med i den finns Redhawks 18-årige back Anton Olsson. – Det ska bli fantastiskt roligt är något jag drömt om hela livet, säger Anton själv i en kommentar.


Över jul- och nyårshelgerna är det sedvanligt dags för Junior-VM, som i år avgörs kanadensiska Edmonton och Red Deer. I dag tog förbundskapten Tomas Montén ut sin bruttotrupp till turneringen och med i den finns Anton Olsson. Den 18-årige Redhawksbacken har varit frekvent förekommande i Juniorkronornas trupp hela säsongen och nu får han också chansen att sätta ett avtryck när det är dags för VM-spel.

– Det ska naturligtvis bli fantastiskt roligt att få vara med på det här stora äventyret. Jag har drömt om detta hela livet och ser verkligen fram emot att åka över till Kanada och representera de blågula färgerna, säger Anton Olsson själv efter uttagningen.

I fjol blev den dåvarande Redhawksbacken Helge Grans - som även han blev uttagen till årets turnering - också uttagen i bruttotruppen, men valdes sedan bort som sista spelare. Det innebär att Anton Olsson är första Redhawksspelare att bli uttagen sedan JVM 2008, när Patrik Lundh fanns med i truppen.

JVM inleds på annandag jul och finalen avgörs på trettondagen. Truppen samlas nästa vecka vilket innebär att Anton Olssons sista match med Redhawks innan avfärd blir lördagens hemmamatch mot Luleå.

Även den tidigare Redhawksspelaren Oskar Magnusson, som fostrat i klubben samt i moderklubben Trelleborgs IF, är uttagen i truppen.