• Huvudsponsorer

Lördag Lör 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Onsdag Ons 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Söndag Sön 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Söndag Sön 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Fredag Fre 29 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Söndag Sön 31 Oktober Okt
Måndag Mån 1 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov

Skånsk back vänder hem - klar för spel i Redhawks

21 augusti 2021 10:30

Efter flera säsonger i exil är den 22-åriga backen Hilda Törner tillbaka i Skåne när hon nu skrivit på ett ettårskontrakt med Redhawks. – Jag vill vara med på den här resan och jag tror starkt på vårt lag, säger Törner om att ansluta till laget.


Ett par veckor väntar innan Redhawks kliver in i matchspel inför årets säsongen i DamEttan Södra. Truppen är nära på spikad, när den nu förstärks med backen Hilda Törner, 22, som närmast ansluter från Sandviken.

– I Hilda får vi hem en Skånetjej som varit ute och fått rutin från spel på andra håll i landet under ett flertal år. Bland annat har han skaffat sig värdefull erfarenhet från spel i SDHL med Linköping och Brynäs, något hon kommer kunna bidra med i vår grupp under säsongen. I henne får vi också en rejäl back som alltid sätter laget före jaget och som kommer vara en viktig kugge i vår defensiv, säger Calle Wendt, sportchef och huvudtränare för Redhawks damlag.

I fjol, när säsongen ställdes in redan under hösten, sköt Hilda Törner tre mål och svarade för en assist på fem matcher för Sandviken. Sedan tidigare har hon noterats för hela 136 SDHL-matcher och ytterligare 16 slutspelsmatcher.

– Jag kände direkt, att jag vill vara med på den här resan och jag tror starkt på vårt lag. Det var den stora anledning till att jag valde att komma hit och komma tillbaka hem till Skåne igen. Här hoppas jag främst kunna bidra med trygghet och stabilitet samt att jag kan förmedla min erfarenhet från SDHL, att jag vet vad som krävs för att nå den nivån. Nu ser jag verkligen fram emot att dra igång säsongen på allvar, säger Hilda Törner själv i en kommentar.

Kontraktet gäller över den kommande säsongen och Hilda Törner kommer att bära nummer 8 på sin matchtröja.

Säsongens inledande träningsmatch spelar damerna fredagen den 3 september, mot Landskronas U15-killar hemma på Isstadion.

Allt om Redhawks damlag hittar du här >>