• Huvudsponsorer

Lördag Lör 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Onsdag Ons 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Söndag Sön 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Söndag Sön 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Fredag Fre 29 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Söndag Sön 31 Oktober Okt
Måndag Mån 1 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov

Offensiv back klar för spel i Redhawks

23 april 2018 15:00
Lagbygget

Den 22-årige backen Anton Öhman flyttar söderut och är klar för spel i Redhawks. Västerbottningen kommer närmast från spel i Leksand i HockeyAllsvenskan, dit han varit utlånad från SM-finalisten Skellefteå. – Anton är en skicklig högerskytt som har sina största styrkor i det offensiva spelet, säger Redhawks assisterande tränare och backcoach, Martin Filander.


En ny pusselbit är klar för spel i Redhawks. Den 22-årige backen Anton Öhman flyttar söderut och har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

Öhman kommer närmast från spel i HockeyAllsvenskan med Leksand, dit han varit utlånad från SM-finalisten Skellefteå. I Dalarna var han ett av lagets främsta offensiva hot från blålinjen och snittade en halv poäng per match samtidigt som han hade en av de främsta noteringarna avseende statistiken för +/-.

– Anton är en skicklig högerskytt som har sina största styrkor i det offensiva spelet. Han besitter ett fint passningsspel och ett bra skott, som han kan utnyttja i större utsträckning än vad han har gjort hittills under den unga karriären. Han är tänkt att kunna spela i offensiva lägen för oss, säger Malmö Redhawks assisterande tränare och backcoach, Martin Filander, och fortsätter;

– Han är dessutom fostrad i ett liknande system som det vi spelar. Vi har sett att han klarar av att spela på hög nivå och det finns mer att få ut ur honom än vad han visat än så länge.

Västerbottningen, med Hörnefors som moderklubb, flyttade i unga år till Björklöven innan han tog steget till Skellefteå lagom till gymnasietiden. Där slog han sig in i A-laget och debuterade som 17-åring i hos den blivande SM-guldvinnaren. Hittills har han hunnit med 59 SHL-matcher och 55 matcher i HockeyAllsvenskan.

– Det känns väldigt kul att få komma hit till ett bra lag, en bra organisation och en klubb på frammarsch. Jag är jätteglad över att få chansen att komma hit, säger Anton Öhman själv i en kommentar.

De senaste säsongerna har Nils Andersson varit Redhawks starkast poängplockande back och när en ny offensivt stark och högerskjutande back ansluter till laget är det lätt att se honom som Anderssons ersättare.

– Nej, Anton ska inte ensam ersätta ”Nisse”, men han ska vara en offensiv spelare för oss. På sikt hoppas vi att han kan växa ut till en stark poängspelare. Vi behöver sprida produktionen på fler spelare och det är vi övertygade om att vi kommer kunna göra, dels genom att få in Anton i laget och dels genom att vi får kontinuitet på de backar som vi har kvar - och kan få ut ännu mer av deras kapacitet, förklarar Martin Filander.

Kontraktet sträcker sig över de två kommande säsongerna och Anton Öhman ansluter till laget när truppen återsamlas måndagen den 7 maj.