Redhawks derbysegrare i SuperElit
Publicerad: 2020-01-24
Fredagskvällen bjöd på en het derbymatch på Malmö Isstadion, när Redhawks tog emot Rögle i J20 SuperElit Fortsättningsserie. Via en vändning i tredje perioden, när Redhawks gick från 1-2 till 3-2, grundlade tre sköna poäng.

{!B}

Derby. Redhawks - Rögle. Malmö Isstadion. Det var dukat för match med känslor utanpå tröjorna när rivalerna ställdes mot varandra i J20 SuperElit Fortsättningsserie.

Och det blev också en tight och tuff tillställning, där Redhawks satte sig i förarsätet. Eric Engstrand, som öst in mål och poäng under säsongen och även fått chansen i sex SHL-matcher, spräckte nollan efter sex minuters spel.

Ledningen speglade också matchbilden, men under ett par olycksamma minuter i mitten av den andra perioden svängde matchen. Rögle kopplade ett grepp med två mål inom 129 sekunder och Redhawks hade ett uddamålsunderläge inför den avslutande tredjedelen.

Där kom dock kvitteringen tidigt. Hampus PLato tryckte in 2-2-pucken och med lite drygt tre minuter från slutet kom avgörandet. Anton Jellvik hittade Charlie Björlin centralt i offensiv zon och den skicklige backen hade fri lejd in mot mål. I läget dribblade han bort Rögle-keepern och lade in pucken i tom bur.

Efter målet skyddade Redhawks ledningen väl och det blev egentligen aldrig riktigt farligt vid Alfred Hallins målbur.

På onsdag spelar Redhawks hemma igen, när Karlskrona kommer till Malmö Isstadion. Nedsläpp sker kl. 19 och som vanligt är det fri entré på juniormatcherna.

MATCHFAKTA, J20 SuperElit Fortsättningsserie Redhawks vs. Rögle 3-2 (1-0, 0-2, 2-0)

6:34 1-0 Eric Engstrand (Olsson, Gillberg)

24:00 1-1 Love Bergvall (Cederle, Vitalos)
26:09 1-2 Philip Törnqvist (Spaberg Olsen)

41:31 2-2 Hampus Plato (Magnusson)
56:52 3-2 Charlie Björlin (Jellvik, Magnusson)

Skott: 36-29 (11-7, 12-8, 13-14)
Publik: 107 personer (Malmö Isstadion)