• Huvudsponsorer

De börjar på hockeygymnasiet i höst

25 maj 2022 11:20

Vi närmar oss en ny hockeysäsong, även i våra juniorled. Nu står det klart vilka som tar plats på Malmö Redhawks till hösten. Elva spelare kommer att påbörja sin utbildning i Malmö efter sommaren.


Målvakt:
Wiggo Carlgren
Moderklubb: Lund Giants
En spelare från närområdet, som tidigt visat att han håller en hög nivå - inte minst med sitt fantastiska målvaktsspel under säsongens upplaga av TV-pucken. Wiggo är en tekniskt skolad målvakt som spelar ett kontrollerat målvaktspel med ett grymt fokus.

Backar:
Max Vilén
Moderklubb: Malmö Redhawks En väldigt mobil back med ett naturligt rörlighetsmönster. Besitter en fin blick för spelet, och har styrkor i både det offensiva och defensiva spelet. Fick även chansen att dra på sig landslagströjan när han debuterade i U16-landslaget under den gångna säsongen.

Ted Welander
Moderklubb: IF Lejonet
Tvåvägsback som agerar moget och tar ett stort ansvar ute på isen. Rör sig fint i sin åkning och har en grym förmåga att sätta sina medspelare i bra situationer. Tränar och tävlar på en hög nivå.

Felix Carell
Moderklubb: Malmö Redhawks
Felix är en back som går att lita på. Han står för ett stabilt spel så väl med som utan puck. Tekniskt skicklig och en spelare som inte håller igen ute på isen.

Forwards:
Viggo Söderberg
Moderklubb: Tyringe SoSS
En smart forward som tävlar i allt han gör. Spelar moget och vuxet, med en hög spelförståelse. Har ett attackspel som gör honom till ett stort hot i anfallszon.

Wille Magnertoft
Moderklubb: Malmö Redhawks
Har en fin blick för spelet och är inte minst skicklig i spelet med puck. Sätter sina medspelare i bra situationer mycket tack vare sitt fina give and go-spel. Tävlar alltid i alla situationer.

Louis Jonerheim
Moderklubb: Trelleborgs IF
En stor och väldigt kraftfull ytterforward som alltid trampar gasen i botten och spelar i hög fart. Har ett vasst skott och ett härligt attackspel in mot mål.

Jonathan Davidsson
Moderklubb: Lund Giants
En smart center med ett vasst tävlingssinne. Sätter ofta sig själv i bra situationer och har den fina förmågan att göra sina lagkamrater bättre.

Noel Öfverman
Moderklubb: Malmö Redhawks
Tekniskt skicklig forward med fin blick för spelet. Har förmågan att utmana sin motståndare i en mot en-spelet och ta sig förbi sin försvarare genom att flytta både kropp och puck i hög fart.

Jakob Stjärna
Moderklubb: Tyringe SoSS
En puckskicklig center som besitter en fin skridskoåkning och ett vasst skott. Har ett tävlingssinne som gör att alltid ger allt både på träning och match.

Matheus Adler
Moderklubb: Bäcken HC
En spelare med fin blick för spelet, som han kombinerar med sitt hårda jobb. Matheus har ett bra skott och är ett stort hot i det offensiva spelet.

– Vi är väldigt glada över att kunna välkomna killarna till oss i Malmö och ser med spänning fram emot att följa deras fortsatta framsteg i våra färger, där vi tillsammans ska hjälpa dem att ta ytterligare kliv i utvecklingen, säger Tobias Bäckström, Akademi- och Ungdomsansvarig i Malmö Redhawks.