Nytt ettårskontrakt för Annie Svärd
Publicerad: 2021-05-24
Den 21-åriga forwarden Annie Svärd är klar för en ny säsong i Redhawks damlag, hennes sjätte raka i klubben. – Med den gruppen vi har här känner jag att vi kan nå riktigt långt, säger Svärd själv om att stanna i Redhawks.

{!A}

Forwarden Annie Svärd är klar för en fortsättning i Redhawks. Den 21-åriga skånskan, som varit en del av truppen sedan Redhawks återupptog sitt damlag, fick fjolårssäsongen spolierad av en skada, men är nu redo för spel igen.

– Det känns riktigt bra att förlänga. Med den gruppen vi har här känner jag att vi kan nå riktigt långt. Vi var nära att nå avancemanget för ett år sedan och jag är säker på att vi har det som krävs för att vi ska kunna nå hela vägen den kommande säsongen. Jag är mer sugen än någonsin tidigare och ser verkligen fram emot både vårens och sommaren fysträning samt att få börja spela matcher igen framåt hösten, säger Svärd själv i en kommentar.

Förra säsongen höll skadan henne borta från allt spel, men säsongen dessförinnan, när Redhawks vann DamEttan Södra och bara var en seger från ett avancemang till SDHL, svarade Svärd för sex mål och tio poäng på 16 matcher.

– Det är härligt att vi får tillbaka Annie i laget på allvar. Knäskadan förstörde hela fjolårssäsongen för henne, men efter operation och rehabträning är hon nu redo att kliva i en försäsong med full kraft. Att vi får in henne igen blir lite som ett nyförvärv och vi ser fram emot att få se henne på isen igen, säger Redhawks huvudtränare och tillförordnade sportchef, Calle Wendt.

Annie Svärds nyskrivna kontrakt gäller över den kommande säsongen.

Hela damernas lagbygge följer du här >>

{!B} {!C}

Christian Winnberg