• Huvudsponsorer

Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 11 Mars Mar
Måndag Mån 19 Mars Mar
Onsdag Ons 21 Mars Mar
Fredag Fre 23 Mars Mar
Söndag Sön 25 Mars Mar
Tisdag Tis 27 Mars Mar
Torsdag Tor 29 Mars Mar
Måndag Mån 2 April Apr
Onsdag Ons 4 April Apr
Fredag Fre 6 April Apr
Söndag Sön 8 April Apr
Tisdag Tis 14 Augusti Aug
Torsdag Tor 16 Augusti Aug
Fredag Fre 31 Augusti Aug
Söndag Sön 2 September Sep
Torsdag Tor 6 September Sep
Lördag Lör 8 September Sep
Lördag Lör 15 September Sep
Söndag Sön 16 September Sep
Onsdag Ons 19 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Söndag Sön 23 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Fredag Fre 28 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep

Utökad satsning på damhockeyn

15 maj 2018 11:39
Dam

För två säsonger sedan startade Malmö Redhawks upp ett damlag med ambitionen att etablera damishockeyn på allvar i staden och regionen. Under de inledande säsongerna har Redhawks i många matcher tvingats till spel med enbart två femmor. För att ta ett nytt grepp, med siktet inställt mot toppen av DamEttan Södra, görs nu en utökad satsning på damerna.


– Vi har haft en startsträcka på två säsonger, men med den här satsningen tycker jag verkligen att vi visar att vi tar nästa steg. Nu kommer vi att etablera damhockeyn ordentligt. Vi vill inte ha ett damlag bara för att ha det, vi vill göra något riktigt bra av det. Den här satsningen betyder jättemycket får hockeyn i regionen och visar att Malmö Redhawks är en klubb för både tjejer och killar, säger Tomas Kollar, Sportchef Elitjunior & Dam.

18 spelare är klara för spel i Redhawks till den kommande säsongen. Det handlar om elva tjejer som spelade för Redhawks även i fjol samt sju nyförvärv från Danmark. De som ansluter är backarna Malene Clarin Frandsen och Emma Jensen samt forwards Mia Bau Hansen, Natalie Perry, Signe Sass Jensen, Josephine Martini Asperup och Julie Jensen.

– Någonstans finns det en strävan att nå SDHL, men vi ska inte stressa. Vi ska göra rätt saker på vägen och sedan får vi se vart det landar, fortsätter Kollar, som ska komplettera truppen med ytterligare en handfull spelare.

Mitt under fjolårssäsongen tog assisterande tränare Henrik Lindblom över som huvudtränare. Han återgår nu till sin tidigare roll. Ny huvudtränare blir Jonathan Salman, som närmast kommer från danska Hvidovre, men som har ett förflutet som spelare i Malmö Redhawks.

– Det är fantastiskt kul att få den här möjligheten, att kunna vara med och utveckla damhockeyn ytterligare i Malmö. Vi vill ta nästa steg med damlaget i klubben, säger Salman.

Albin Blomqvist kommer också vara en del av tränarstaben och bistå kring fysbiten.

– Rent generellt inom damhockeyn behöver vi bli bättre fysmässigt. Att vi nu får den professionella hjälpen via Albin visar också ambitionsnivån från klubbens sida, fyller Salman på med.

Tjejerna kommer till största del att bedriva sin försäsongsträning individuellt via Blomqvists vägledning, med undantag för ett par laggemensamma pass. Återsamling inför säsongen 2018-19 sker i början av augusti.