Julie Jensen klar för en ny säsong
Publicerad: 2022-08-09
Ytterligare en spelare är klar för en fortsättning i Redhawks. Den här gången rör det sig om Julie Jensen, 26. Den högerskjutande ytterforwarden har skrivit på ett kontrakt som gäller över den kommande säsongen. – Vi har ett bra lag och jag ser fram emot att se vad vi kan åstadkomma tillsammans, säger Jensen själv i en kommentar.

{!A}

Inför säsongen 2018/19 anslöt Julie Jensen till Redhawks. Nu står det klart att den 26-åriga forwarden till hösten kliver in i sin sjätte raka säsong i klubben.

– Det var en sjävklarthet för mig att förlänga. Jag trivs väldigt bra här. Vi har ett bra lag och jag ser fram emot att se vad vi kan åstadkomma tillsammans, nu när vi dessutom har en ny tränarstab. Vi kommer att få tuffare motstånd i seriespelet den här säsongen, något som kommer vara bra för oss rent utvecklingsmässigt och förhoppningsvis något vi också kan ta med oss in i våren när säsongen går in i sitt avgörande skede, säger Julie Jensen själv i en kommentar.

Högerskytten kommer från sin poängmässigt främsta säsong i den rödsvarta tröjan. Under fjolåret svarade Julie Jensen för nio mål och nio assist på 15 matcher och fyllde på med ytterligare sex poäng i DamAllsvenskan samt kvalmatcherna mot Färjestad och AIK.

– Under fjolårssäsongen visade Julie prov på hängivenhet och stor dedikation till själva sporten, när hon kom tillbaka till elitnivå efter sin graviditet. Hon svarade också för fina insatser på isen och stod bland annat för fler mål under den säsongen än vad hon sammanlagt gjort under sina tre tidigare. Dessutom är Julie viktig för oss, som en förebild och ledare i omklädningsrummet, säger Ellinor Rydell, huvudtränare och sportchef för Redhawks damlag.

Kontraktet gäller över den kommande säsongen.

{!B} {!C} {!D} {!E}

Christian Winnberg