• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Onsdag Ons 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Söndag Sön 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Idag 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Fredag Fre 29 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Söndag Sön 31 Oktober Okt
Måndag Mån 1 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov

Lisa Jensen klar för en ny säsong

4 mars 2021 13:30

Den danska landslagsmålvakten Lisa Jensen är klar för en fortsättning i Redhawks. Den 24-åriga Köpenhamnstjejen var DamEttans statistiskt främsta målvakt när Redhawks i fjol var nära att ta klivet upp och har hållit en hög nivå sedan hon anslöt till klubben sommaren 2018. – Det är i Malmö jag vill spela, säger Jensen.


Säsongen blev inte som förväntad. Efter att Redhawks bara var en seger från ett avancemang till SDHL under våren 2020 bjöd hösten bara på fem matcher i DamEttan Södra, innan seriespelet stängdes ned som en följd av Covid-19.

Nu är lagbygget inför den kommande säsongen i full gång och Redhawks förlänger kontraktet med en nyckelspelare. Den 24-åriga målvakten Lisa Jensen är klar för en fortsättning i klubben.

– Jag är glad att kunna stanna i klubben. Det är i Malmö jag vill spela och det känns verkligen som hemma för mig. Vi har ett riktigt bra lag, både på och utanför isen, och jag längtar till nästa säsong. Nu fick vi inte möjligheten att spela oss upp i SDHL i år, men jag ser verkligen fram emot att vi tillsammans ska kunna uppfylla det målet under den kommande säsongen, säger Lisa Jensen själv i en kommentar.

Till hösten inleder hon sin fjärde raka säsong i Redhawks och trots att hon inte var äldre än 21 år när hon anslöt till klubben hade hon redan hunnit med att bli dansk mästare vid fyra tillfällen. Våren 2019 avancerade hon och hennes danska landslagskollegor upp till A-VM, som avgörs i Kanada i april.

– Det är jättekul att vi får ha kvar Lisa hos oss. I henne har vi en trygg målvakt som är atletisk i sitt sätt att spela och som aldrig ger upp möjligheten att kunna rädda ett mål, säger Calle Wendt, huvudtränare och tillförordnad sportchef för damerna, och fortsätter;

– Tillsammans med Caroline Thomsen har vi nu två av seriens absolut bästa målvakter i vårt lag och med den här målvaktsuppsättningen skapar vi en trygghet i laget, som gör det lättare för våra backar och forwards att spela avslappnat oavsett vem som vaktar kassen för dagen. Det gör i sin tur att vi kan fortsätta att utveckla det spelsätt som vi började att implementera under förra säsongen.

Det nya kontraktet sträcker sig över den kommande säsongen.