• Huvudsponsorer

Lördag Lör 18 Februari Feb
Söndag Sön 19 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar
Lördag Lör 4 Mars Mar
Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Tisdag Tis 14 Mars Mar
Torsdag Tor 16 Mars Mar
Lördag Lör 18 Mars Mar
Tisdag Tis 21 Mars Mar
Idag 23 Mars Mar
Lördag Lör 25 Mars Mar
Tisdag Tis 28 Mars Mar

Fagerlund en av sju i Hall of Fame

25 februari 2022 19:00

I samband med att klubben fyller 50 år och firar det med stor jubileumsmatch lördagen den 26 februari inrättas också en Hall of Fame med personer som gjort stora saker för klubben utanför isen. En av de sju invalda är Rikard Fagerlund.


Idrottsvärlden imponeras över det svenska idrottsundret och frågar sig ofta hur så många idrottare från svenska föreningar inom otaliga sporter, kan nå så stora framgångar, både som lag och individer. Grunden för deras framgång läggs när de som ungdomar blir en del av en idrottsförening. Dessa föreningar byggs av personer som ser organisationen som en del av sig själva och gör allt för klubben i alla lägen. Sådana personer har även jobbat för hockeyn i Malmö i allmänhet, och Redhawks i synnerhet. Hall of Fame är till deras ära, fundamentet för Malmö Redhawks existens idag.

Föddes i Södertälje där större delen av hans aktiva hockeykarriär utspelade sig. Redan under sin första säsong i Södertälje SK:s A-lag blev han svensk mästare. Fick vid ett par tillfällen chansen i Tre Kronor men inte vid VM eller OS.

Kom till Malmö via Oskarshamn, Norrköping och Lejonet och blev ledare i Malmö FF. Vid bildandet av Malmö IF 1972 ingick han tillsammans med Lennart Lundberg i den interimsstyrelse som nu under ”egen flagg” skulle få fart på hockeyn i Malmö. Lennart skulle ha fokus på det praktiska och Fagerlund på A-lagsverksamheten hette det.

Efter ledaruppdrag i Malmö IF och sedan Södertälje utsågs 1983 Rickard Fagerlund till ordförande för Svenska ishockeyförbundet. Där utmärkte han sig som en färgstark och frispråkig ordförande i flertalet frågor. Det gällde allt från damhockey till hur många transatlanter, som skulle få spela i de svenska hockeylagen.

Som ordförande blev han kvar i hela 19 år - 19 av de mest händelserika i ishockeyns utveckling. 2009 blev han invald i det internationella ishockeyförbundets Hall of Fame, en utmärkelse som tyvärr fick delas ut postumt då han hastigt avled i december 2009,

Rickard Fagerlunds tid i Malmöishockeyn är relativt kort då han lämnade för SSK:s organisation 1974–1975. Men han var med när den sattes på prov och kämpade för att den skulle leva vidare. Och visst fanns det alltid ett litet Malmöhjärta kvar hos ordförandenas ordförande?

Malmö Redhawks Hall of Fame instiftas i samband med att klubben fyller 50 år. För att kunna väljas in i Hall of Fame ska du ha svarat för betydande insatser för klubben, utanför isen. Du kan enbart väljas in i Hall of Fame postumt.

Missa inte jubileumsmatchen mot Oskarshamn lördagen den 26 februari - här säkrar du dina platser med biljetter från 50 kronor >>