Fredrik Händemark klar för en återkomst
Publicerad: 2021-10-15
Den här säsongen har den tidigare Redhawkskaptenen Fredrik Händemark inlett i KHL. Det blev dock bara ett par månader i SKA St. Petersburg. Nu återvänder Händemark istället till Redhawks. – Jag brinner för klubben - ska bli väldigt kul att bli en del av laget igen, säger han bland annat om återkomsten.

{!A}

Ett starkt nyförvärv är klar för en återkomst i Redhawks. Ett knappt år har passerat sedan Fredrik Händemark, 28 år, sköt det matchvinnande målet i bortaderbyt, som blev hans sista match innan utlandsäventyret. Nu är han tillbaka.

– Det har alltid varit min tanke att spela i Malmö igen och klubben är mitt självklara förstaval i Sverige. Jag brinner för klubben och staden har blivit mitt hem. Jag har sett nästan alla matcher som killarna har spelat den här säsongen och laget ser bättre ut än på mycket länge. Det ska väldigt kul att komma hem och bli en del av det här laget igen, säger Fredrik Händemark själv i en kommentar kring hans återkomst.

I december i fjol lämnade den tidigare Redhawkskaptenen för spel i San Jose Sharks organisation medan han inlett den här säsongen i KHL med SKA St. Petersburg, där han svarat för två mål och fyra assist på 15 matcher.

Sedan tidigare har Fredrik Händemark sex säsonger bakom sig i Redhawks, med inte mindre än 293 tävlingsmatcher i klubbens färger.

– Vi är självklart väldigt glada över att Fredrik kommer tillbaka till oss. Han var en av ligans bästa spelare när han var här senast och vi vet vad vi får i honom. Han är dessutom både en kravställare och en ledare i gruppen som kommer att stärka truppen både på och utanför isen, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Kontraktet sträcker sig säsongen ut för Fredrik Händemark, som ansluter till truppen redan under dagen. Precis som under sin tidigare sejour i Redhawks kommer Händemark att bära nummer 63 på ryggen.

{!B} {!C} {!D}

Christian Winnberg