• Huvudsponsorer

Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Fredag Fre 14 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Söndag Sön 6 September Sep
Torsdag Tor 10 September Sep
Fredag Fre 18 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Tisdag Tis 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov

Oliver Lauridsen förstärker Redhawks

29 april 2020 14:27

Redhawks har gjort klart med den danske landslagsbacken Oliver Lauridsen, 31. Han ansluter närmast från Jokerit och har skrivit på ett treårskontrakt. – Det ska bli extremt spännande att bli en del av laget, säger Lauridsen själv i en kommentar.


Redhawks backsida är nu komplett. Detta står klart sedan den 31-årige danske landslagsspelaren Oliver Lauridsen skrivit på ett treårskontrakt med klubben.

– Vi är väldigt glada och stolta över att Oliver vill komma till Malmö och spela för oss. I honom får vi en stor och stark spelare som kommer att vara som en general för oss i försvarsspelet. Han blir en ledare för oss både på och utanför isen, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

I unga år lämnade Oliver Lauridsen den danska ishockeyn för att fortsätta sin utveckling i Sverige innan det bar över till andra sidan Atlanten. Där var han en del av Philadelphia Flyers organisation under fem säsonger. 2015-16 återvände han till Sverige för en säsong, under vilken han var med och spelade hem ett SM-guld. Därefter bar det av till Jokerit för spel i KHL, där han varit en nyckelspelare under de fyra senaste säsongerna.

– Det ska bli extremt spännande att bli en del av laget. Jag är glad att få den här möjligheten och förtroendet som klubben visat att de vill ge mig. Ju mer jag har funderat, ju mer rätt har det här känts att bli en del av det här. Klubben går en ljus framtid till mötes och jag tycker att vi har en väldigt intressant spelartrupp, säger Oliver Lauridsen, som själv följde Malmö Redhawks som ung;

– Kim Staal spelade ju för Malmö då, under sina främsta år i karriären. Han var en stor profil i dansk hockey och jag hade koll både på honom och laget. Jag var också över och tittade på några matcher, så det finns en relation till klubben sedan lång tid tillbaka.

I Redhawks får han dessutom chansen att spela med sin två år yngre bror, Markus, något som aldrig skett annat än i landslagsdressen.

– Nej, vi har aldrig spelat ihop i ett klubblag - faktiskt inte ens mot varandra. Det ska självklart bli väldigt kul, vi är tighta och är bästa kompisar. Dessutom känner jag många andra i klubben. Jag har fått ett väldigt bra intryck av Joakim Fagervall, när jag pratat med honom. Och jag har en relation till både Andreas Lilja och Jesper Mattsson sedan tidigare. Nu ser jag verkligen fram emot att få träffa alla och jag längtar till att säsongen ska dra igång, säger Lauridsen.

Oliver Lauridsen ansluter till laget under nästa vecka och det nyskrivna kontraktet gäller till våren 2023.