• Huvudsponsorer

Dubbel SM-guldvinnare klar för Malmö Redhawks

18 maj 2016 15:07

Malmö Redhawks förstärker centersidan med den tvåfaldiga SM-guldvinnaren och sexfaldiga SM-finalisten Erik Forssell, 34.


Med en målvakts- och backsida som sedan ett tag tillbaka är komplett fortsätter Malmö Redhawks att fylla på forwardssidan inför den kommande SHL-säsongen. Det senaste nytillskottet är den dubbla svenska mästaren, Erik Forssell.

Den 34-årige centern kommer närmast från Skellefteå AIK, som han representerat under de nio senaste säsongerna och varit med att etablera som en toppklubb i svensk hockey.

– Det är en spelartyp, en tvåvägscenter, som vi saknat tidigare. Han kommer dessutom från ett lag som har varit vinnande under en längre tid och det är något som kommer han att ta med sig till oss. Jag tror också att miljöombytet och flytten till Malmö är något som kommer att ge honom en nytändning. Vi är glada över att han valde att komma till oss, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Under sin tid i Skellefteå har Erik Forssell varit med om att spela sex raka SM-finaler, varav två slutade med guld. Han har också ingått i kaptensuppsättningen under de fyra senaste säsongerna och det är en ledare såväl på som utanför banan som nu flyttar söderut.

– Det känns väldigt kul att komma till Malmö Redhawks och hjälpa laget och klubben att ta nästa steg. Jag känner Erik Anderssons väldigt väl sedan tidigare och han har bara haft bra saker att säga om såväl klubben som staden. Vi ser dessutom ut att få ett bra lag till hösten och det ska bli väldigt inspirerande att vara med på den här resan, säger Forssell själv i en kommentar.

Kontraktet är skrivet över de två kommande säsongerna.