• Huvudsponsorer

Damlaget förstärks av slovakisk landslagscenter

6 juli 2018 10:00
Dam

Ytterligare en landslagsspelare är klar för Redhawks damlag. Den slovakiska centern Viktoria Maskalova, 18, förstärker och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över den kommande säsongen. – Jag är jätteglad över att få komma till Malmö och hoppas att vi går mot en framgångsrik säsong, säger hon.


Från Slovakien och Bratislava hämtar Redhawks en ny landslagsspelare till damlaget. Det handlar om den 18-åriga centern Viktoria Maskalova, som hämtas från huvudstadsklubben SKP Bratislava.

– Jag är jätteglad över att få den här chansen, att komma till Malmö och bli en del av Redhawks damlag. Jag är övertygad om att det är helt för mig att komma till klubben, för att ta nästa steg i min utveckling. Det ska dessutom bli spännande att flytta till ett annat land och spela en annan typ av hockey, något jag verkligen ser fram emot. Förhoppningsvis går vi mot en framgångsrik säsong, säger Maskalova själv i en kommentar.

Den unga slovakiskan landslagsdebuterade redan under säsongen 2015-16 och har sedan dess fått dra på sig landslagströjan på regelbunden basis. Under den gångna säsongen prickade hon inte mindre än 13 mål på elva liga matcher för Bratislava.

– Med Viktoria i laget får vi in ännu en viktig kugge vårt lagbygge. Hon är ung och väldigt talangfull, men trots sin unga ålder har hon redan flera års rutin från A-lagsspel hemma i Slovakien. I henne får vi en spelare med näsa för målet, samtidigt som hon är skicklig passningsspelare. Dessutom är det riktigt kul att hon verkligen ville komma hit för att kunna utvecklas ännu mer, säger Jonatan Salman, huvudtränare för Redhawks damlag, som under fjolårssäsongen mötte Maskalova och hennes tidigare lag i den europeiska klubblagsturneringen för damlag, EWHL.