• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Onsdag Ons 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Söndag Sön 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Idag 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Fredag Fre 29 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Söndag Sön 31 Oktober Okt
Måndag Mån 1 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov

"Jag och frun ser fram emot att flytta till Malmö"

3 maj 2017 10:53
Lagbygget

I förmiddags blev Andy Miele, 29, klar för spel i Redhawks. Den lille playmakern har signerat ett kontrakt som sträcker sig över 1+1 år och han ansluter till truppen efter sommarsemestern. – Vi kommer antagligen veckan innan vi samlas med laget för att hinna acklimatisera oss, säger Miele.


Under den gångna säsongen ledde Ilari Filppula ofta Redhawks förstaformation och styrde powerplay. Finländaren vann även den interna poängligan, men till den kommande säsongen väljer han spel i hemlandet Finland.

Nu har Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård, hittat den spelaren som ska ikläda sig samma roll till hösten.

– Vi har hittat den center som vi tror kommer att kunna axla rollen som förstacenter för oss till den kommande säsongen, säger Sylvegård om sitt nyförvärv.

Spelaren det rör sig om är den 29-årige playmakern Andy Miele. Han har nyss avslutat Calder Cup-slutspelet, där hans Lehigh Valley Phantoms fick se sig besegrade med 2-3 i matcher mot Hershey Bears.

– Det blev ett frustrerande slut på säsongen, när vi föll i den femte och avgörande matchen - inte minst för att vi var det bättre lag, tycker Miele, som menar att han och lagkamraterna inte kan vara missnöjda med prestationen;

– Nej, vi gav allt i matchserien. Tyvärr så ville det sig inte den här gången.

Så här bara ett par dagar efter att säsongen tagit slut i Nordamerika står det klart att det blir spel i Europa till den kommande säsongen. Andy Miele har signerat ett kontrakt som sträcker sig över 1+1 säsong med Malmö Redhawks.

– Jag är exalterad över att komma till Redhawks. Jag och min fru ser väldigt mycket fram emot att flytta till Malmö, säger han.

Miele har också passat på att få förstahandsinformation kring hur det är att spela i Redhawks.

– Jag har fått en väldigt bra bild av klubben, bl a när jag talat med Rhett Rakhshani, som pratat väldigt väl om laget och hela organisationen runt spelartruppen. Jag tror att det kommer att bli väldigt bra.

Till hösten får han dessutom spela med samma djur på bröstet som han gjorde under sina fyra år på Miami University, då han representerade Miami Redhawks.

– Det ska bli väldigt kul att få vara en "rödhök" igen, något jag har goda minnen från sedan mina collegeår, säger Miele.

Sedan han blev klar på college har han haft sex väldigt poängstarka säsonger i AHL, där han producerat 54, 53, 72, 70, 62 och nu senast 57 poäng - något som totalt resulterar i 368 poäng på 420 matcher och ett poängsnitt på 0,88 poäng/match.

På frågan om hur han skulle vilja beskriva sig själv som spelare måste han dock fundera ett tag.

– Det är en svår fråga för mig att svara på. Jag ser mig som en playmaker som gillar att sätta upp målskyttar i bra lägen. Jag tycker om att ha pucken mycket och styra spelet. Samtidigt är jag ganska fysisk av mig och gillar inte att bli "pushed around". Det gör att jag även kan bidra med en hel del energi, menar han.

Nu när den gångna säsongen precis avslutats ska Andy Miele hinna med att ha lite ledigt innan han drar igång träningen inför SHL-säsongen 2017-18. Han kommer att ansluta till resten av truppen efter sommaren.

– Vi kommer antagligen till Malmö veckan innan vi samlas med laget för att hinna acklimatisera oss med tidsomställningen samt att vi kan hinna lära känna staden, berättar han avslutningsvis.