• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 24 Augusti Aug
Torsdag Tor 26 Augusti Aug
Lördag Lör 28 Augusti Aug
Söndag Sön 29 Augusti Aug
Torsdag Tor 2 September Sep
Fredag Fre 3 September Sep
Fredag Fre 10 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Söndag Sön 12 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Söndag Sön 19 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Onsdag Ons 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Söndag Sön 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt

Poängstark center klar för spel i Redhawks

27 april 2020 14:37

En ny pusselbit är på plats i lagbygget inför kommande säsong. Den 28-årige centern Victor Backman ansluter från ZSC Lions organisation och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över de två kommande säsongerna. – Jag är väldigt motiverad att komma hit och tacksam över att få chansen här, säger han.


Redhawks har klart med en ny spelare inför den kommande säsongen. Den 28-årige centern Victor Backman ansluter till klubben efter att ha spenderat de två senaste säsongerna i Schweiz.

– I unga år var Victor en stor talang, som dock hade något svårt att slå igenom på seniornivå. Under de senaste säsongerna har han vuxit, men vi tror att det finns ännu mer att få ur honom. Han är en skicklig skridskoåkare, har ett fint spelsinne och ett riktigt bra skott. Han är redo att ta nästa kliv hos oss och har potential att bli en stor positiv överraskning i SHL, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Under de två säsongerna i Schweiz har Victor Backman främst spelat i NLB med Küsnacht Lions, där han svarat för 76 poäng (29+47) på 54 matcher. Men han är även noterad för 18 matcher i NLA med 12 poäng (4+8) som facit.

– Jag är väldigt motiverad att komma hit och tacksam över att få chansen här, en chans jag ska se till att ta. Klubben går en spännande framtid till mötes, inte minst med förändringen som skett på tränarsidan. Jag tror att det finns goda chanser för mig att bli en bättre hockeyspelare här och att vi alla tillsammans kunna göra något riktigt bra, säger Victor Backman själv i en kommentar och berättar om sin tid i Schweiz;

– De säsongerna var riktigt bra. Trycket på en som importspelare är högt. Det gäller att man levererar och driver laget varje kväll. Det är också något som utvecklar mig både på och utanför isen och jag tycker att jag tagit kliv framåt och vuxit både som spelare, ledare och människa under de senaste åren.

Victor Backman ansluter till laget omgående och det nyskrivna kontraktet gäller till våren 2022.