• Huvudsponsorer

19-årig skåning klar för Redhawks

9 maj 2022 14:30

Säsongens första nyförvärv är klart. Theodor Johnsson, 19, har skrivit på ett ettårskontrakt med klubben. Den Helsingborgsbördige backen vänder därmed hem till Skåne efter fyra säsonger i Växjö Lakers.

– Han besitter ett lugn med pucken och har en vilja att spela sig ur situationerna, säger Malmö Redhawks sportchef, Björn Liljander.


Efter att ha förlängt kontraktet med fyra spelare sedan säsongen avslutades är det nu dags att presentera det första nyförvärvet inför SHL 2022/23. Den 19-årige backen Theodor Johnsson ansluter från Växjö och har skrivit på ett ettårskontrakt med Redhawks.

– I Theodor får vi in en ung och lovande högerfattad back, som har rötterna här i Skåne och det är givetvis extra kul att kunna förstärka med en kille från regionen. Sin unga ålder till trots har han byggt på sig erfarenhet via SHL-spel med Växjö under den gångna säsongen och nu under våren fick han också känna på slutspelshockey. Han besitter ett lugn med pucken och har alltid en vilja att spela sig ur situationerna, något som vi vill att våra backar ska göra. Vi ser en utveckingspotential i honom och vi ska hjälpa honom att ta nästa steg i sin utveckling, säger Malmö Redhawks sportchef, Björn Liljander.

Efter att ha fått sin hockeyfostran i hemstaden Helsingborg flyttade Theodor Johnsson till Småland och Växjö Lakers organisation, där han spenderat tre år på klubbens hockeygymnasium, från vilket han tar studenten om ett par veckor. Under sin tid i juniorlagen var han bland annat kapten i J18 säsongen 2019/20 och under den gångna säsongen medverkade han i 18 SHL-matcher samt fyra drabbningar i SM-slutspelet.

– Det ska bli fantastiskt kul att få komma ner till Malmö och bli en del av det gäng, som redan är på plats. Jag ser med spänning fram emot att få träffa alla och köra igång med siktet inställt på säsongsstarten. Jag hoppas också kunna fortsätta att utveckla mitt spel och ta ytterligare steg framåt samtidigt som jag vill hjälpa laget att vinna matcher. Jag vet vad Malmö Redhawks står för och som skåning har jag självklart haft koll på klubben sedan lång tid tillbaka, säger Theodor Johnsson själv i en kommentar.

På onsdag kommer han och hälsar på i Malmö Arena, men flyttlasset går söderut först i början av juni, när skolan är avslutad. Kontraktet är skrivet över den kommande säsongen.

Denna artikel sponsras av Byggshop och deras enorma sortiment av ytterdörrar.