• Huvudsponsorer

Offensiv back klar för spel i Redhawks

13 juni 2021 11:30

För drygt en vecka sedan signerade Helge Grans ett NHL-avtal och lämnar Redhawks under sommaren. Nu är hans ersättare klar. 26-årige Alexander Molldén, med ett förflutet som juniorspelare i klubben, har skrivit på ett tvåårskontrakt. – Har möjlighet att bli ett utropstecken, säger Patrik Sylvegård.


Delar av sina två avslutande säsonger som junior spenderade Alexander Molldén i Redhawks organisation. Nu står det klar att det blir en återkomst för honom och att han till hösten kommer att bära höken på bröstet.

– Alexander är lite av en late bloomer, som verkligen visade prov på sin skicklighet i vårens kval med Kristianstad. Det är en kille med en stor potential som har både en bra åkning, ett fint spelsinne och ett riktigt vasst skott. Han har möjlighet att bli ett utropstecken för oss och kan ta kliv i karriären när han nu kliver in i vår dagliga verksamhet, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Under kvalet, där Alexander Molldén var med om att spela kvar Kristianstad i HockeyAllsvenskan, var han kanske den främsta aktören på isen sett över de fem matcherna. Från sin backposition skapade han mycket i offensiven och bidrog med bland annat två mål.

Sammanlagt blev det tio mål under säsongen 2020-21 för den hårdskjutande backen. Sex av dessa kom i powerplay, en notering som var främst bland samtliga backar i HockeyAllsvenskan.

– Jag är jättetaggad på det här, att få chansen att spela i SHL med Redhawks. Det har varit snabba ryck, men detta är en möjlighet jag verkligen vill ta tillvara på. Att komma tillbaka till klubben känns kul. Efter samtal med ledarna vet jag att det finns det en tydlig plan för hur jag ska kunna bli bättre både på och utanför isen och det känns väldigt bra. Jag känner dessutom flera i och runt laget sedan tidigare och längtar efter att köra igång med träningen i veckan, säger Alexander Molldén själv i en kommentar.

Kontraktet gäller till våren 2023 och Alexander, som kommer att bära nummer 65 på ryggen, ansluter till truppen i början av nästa vecka.