• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Söndag Sön 2 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Söndag Sön 16 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Söndag Sön 23 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Idag 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar

Storvuxen back klar för Redhawks

28 maj 2019 13:08

Redhawks förstärker laget med en stark defensiv pjäs i 22-årige stockholmaren Adam Ollas Mattsson. Den 195 centimeter långe och 98 kilo tunge backen ansluter från Calgary Flames organisation och har skrivit på ett tvåårskontrakt med Redhawks.


En ny pusselbit är på plats i Redhawks lagbygge inför den kommande säsongen. Backen Adam Ollas Mattsson ansluter från Calgary Flames organisation och AHL-laget Stockton Heat.

– Det ska bli väldigt kul att komma till Malmö och representera Redhawks. Under min tid borta i Nordamerika har jag haft lite sämre koll på svensk hockey, men jag fick en väldigt bra bild av klubben när jag var och hälsade på tidigare under våren. Förutsättningarna är suveräna med Sveriges bästa arena och skickliga tränare, som jag tror kan göra mig till en bättre spelare, säger Adam Ollas Mattsson själv i en kommentar.

Adam är född och uppväxt i Stockholm och spenderade sina juniorår i Djurgården, där han också A-lagsdebuterade som 18-åring. Efter tre säsonger som ordinarie i SHL flyttade han över Atlanten och anslöt till Stockton Heat inför säsongsavslutningen 2016-17. Nyligen prisades han som lagets främsta defensiva spelare för sina insatser under 2018-19.

– Jag hade lite problem med en skada under min första hela säsong där borta, men under det gångna året har det gått bra. Nu ska det bli kul att komma hem till Sverige igen och det känns som att tränarna har en tydlig tanke kring min roll i laget, säger Ollas Mattsson.

Totalt blev det 88 matcher borta i AHL under de senaste säsongerna och nu väntar alltså SHL-spel igen, där Ollas Mattsson hunnit med 108 matcher, sina unga ålder till trots.

– Adam är en ung tvåvägsback med en bra storlek som spelar rejält och är stark i spelet i egen zon. Referenserna som vi fått på honom har varit väldigt bra och vi fick ett bra intryck när vi träffade honom. Under den gångna säsongen var han antagligen sitt lags bästa back och med en annan kontraktssituation hade han säkert fått chansen i NHL. Han har dessutom målbilden att ta sig dit, men innan dess känner vi att han kommer att komplettera vår backbesättning, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Avtalet med Adam Ollas Mattsson är skrivet över de två kommande säsongerna och backen ansluter till Redhawks försäsongsträning på måndag.