• Huvudsponsorer

De tränar elitjuniorerna kommande säsong

12 augusti 2021 14:40

Tränarkonstellationerna för Redhawks elitjuniorer är spikade. – Vi är väldigt glada över den ledarstab vi fått ihop på juniorsidan. Ett spännande ledarteam med stort driv och bra kunskaper för att fortsätta utveckla vår juniorverksamhet, säger Alexander Jestoi, Sportchef Elitjunior.


Tränarposterna är nu spikade när det gäller Redhawks elitjuniorer.

– Vi är väldigt glada över den ledarstab vi fått ihop på juniorsidan. Vi ser ett stort driv och en bred kunskap för att utveckla våran juniorverksamhet och spelarna individuellt , säger Alexander Jestoi, Sportchef Elitjunior.

Serhan Cicek (bilden till vänster) tillträder som huvudtränare i Redhawks J20-lag efter en gedigen bakgrund i Almtunas verksamhet, där han både jobbat på juniorsidan och i A-lagsverksamheten. Han får en assisterande tränare i André Reimer (bilden t.h.), som närmast kommer från Tyringes organisation.

– Serhan har rutin från att träna lag på såväl junior- som seniornivå och vi ser redan nu ett stort driv i honom. Ett hungrigt och drivet tränarpar med gedigen erfarenhet både från junior- och seniorverksamhet, säger Jestoi.

Sebastian Varjomaa, tillträder som ny huvudtränare på Malmö Redhawks J18-lag. Sebastian kommer närmast från Surahammar IF i där han varit huvudtränare för seniorverksamheten. Han kommer att assisteras av Roger Ohlsson, som bibehåller som roll från förra säsongen.

– Sebastian kommer in med ett stort driv och engagemang och Roger fortsätter som assisterande tränare. Roger har en gedigen spelarbakgrund och är en lugn och driven ledare, säger Jestoi.

Emil Walldén fortsätter som huvudtränare för U16, där han assisteras av Martin Svensson.

– Det ska bli kul att se Emil fortsätta att jobba med U16. Hans uppdrag inkluderar även att fasa in U16 i samma tänk som vi har i de äldre juniorlagen, så att vi får en gemensam linje genom verksamheten, säger Alexander Jestoi.

När det gäller specialistpositionerna finns fortsatt Theo Schagerlund kvar som fystränare och Nicola Blomquist fortsätter som målvaktstränare.

– Theo har en bred utbildning och en stor kunskap. Han kommer att jobba nära Freddie Sjögren för att utveckla spelarnas fysik, berättar Jestoi.

– Nicola Blomquist fortsätter som målvaktstränare för att utveckla våra målvakter. Han kommer även att agera i rollen som videocoach, berättar Alexander Jestoi.

Redan under eftermiddagen, med start klockan 15:20, kliver J20 in i matchsäsongen, när HV71 gästar Malmö Isstadion.

Spelartruppen J20 >>
Spelartruppen J18 >>