• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Onsdag Ons 16 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan

Alsenfelts bana fortsätter på annat håll

3 augusti 2022 10:00

Det har hunnit passera några månader sedan beskedet, att Oscar Alsenfelt inte skulle ingå i truppen till den stundande säsongen. Nu står det klart att Alsenfelt lägger plockhandsken på hyllan och istället ikläder sig en annan roll i hockeyvärlden, utanför Malmö Redhawks organisation.


Under måndagsförmiddagen inleddes den nya hockeysäsongen, när både spelare och ledare var tillbaka och återsamlades i Malmö Arena. Ett par månader hade då hunnit passera sedan beskedet, att Oscar Alsenfelt inte skulle ingå i årets spelartrupp.

Sedan dess har det förts diskussioner om en eventuell annan position inom Malmö Redhawks organisation, men nu står det klart att Oscar Alsenfelt avslutar hockeykarriären för att istället fortsätta jobba inom hockey, men på ett annat håll, då han nu ikläder sig rollen som sportchef för SDHL.

Malmö Redhawks vill ta tillfället i akt att tacka Oscar Alsenfelt för alla hans insatser i klubbens färger.

Patrik Sylvegård, General Manager:
– Under sin långa tid i klubben har Oscar varit en väldigt viktig spelare för oss, med målvaktsinsatser som hela tiden hjälpt oss att vinna matcher. Han prestationer går inte att bortse ifrån, inte heller hans vikt under de här säsongerna när vi etablerat oss i SHL.

– Jag vill både personligen och å klubbens vägnar rikta ett stort tack till Oscar för allt det som han gjort för oss och vi önskar honom alla lycka i den nya karriären. Oscar kommer för alltid ha en stor plats i Malmö Redhawks-hjärtat.

Oscar Alsenfelt:
– Under de senaste månaderna har jag funderat mycket kring varför man får känslor för en förening. Min slutsats är att det beror på de relationer man bygger till alla personer som velat samma sak som en själv under så pass lång tid. Att tillsammans gå ihop mot samma mål är något fundamentalt i oss som människor, att skapa sammansatta grupper för att sikta på något högre än oss själva.

– Jag är väldigt tacksam att alla ni där ute har gjort detta tillsammans med mig. Spelare, ledare, företagare och supportrar, vi har delat ett gemensamt mål och genom det har jag haft äran att både ge ut och få kärlek.

– Att fortsätta vara ishockeyspelare någon annanstans än i Redhawks tröja var aldrig aktuellt. Det var där jag skulle avsluta. I den perfekta av världar hade jag gjort det på mina egna villkor, tillsammans med alla er där ute. Men den här branschen är som den är och jag har landat i klubbens beslut. Nu önskar jag inget annat än fortsatta framgångar för alla inblandade.

– Vi ses på arenan! /69