• Huvudsponsorer

Lördag Lör 18 Februari Feb
Söndag Sön 19 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar
Lördag Lör 4 Mars Mar
Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Tisdag Tis 14 Mars Mar
Torsdag Tor 16 Mars Mar
Lördag Lör 18 Mars Mar
Tisdag Tis 21 Mars Mar
Torsdag Tor 23 Mars Mar
Lördag Lör 25 Mars Mar
Tisdag Tis 28 Mars Mar

AKEA bidrar aktivt till en mer jämställd hockey

25 januari 2023 15:15

AKEA och Malmö Redhawks har haft ett aktivt partnerskap under många säsonger. För denna säsong har AKEA aktivt valt att förändra inriktningen på sitt partnerskap mot att rikta in sig mer på jämställdhet. Just jämställdhet är också nummer 5 på listan av FN:s 17 hållbarhetsmål som AKEA jobbar aktivt med under hashtagen #tillsammansför17.


I praktiken innebär AKEAs partnerskap en riktad stöttning av Redhawks flick- och damverksamhet. Syftet är att ytterligare förbättra förutsättningarna för en jämställd ishockey där likadana möjligheter råder för både pojkar och flickor att utöva och upptäcka vår vackra sport. Även om SDHL-avancemang är ett attraktivt mål är grundsyftet alltså en mer hållbar förening som finns till för alla.

Avtalet innehåller förutom fokus på deltagande i ungdomscuper också direkta ekonomiska insatser mot flick- och dam för att skapa bättre förutsättningar i vardagen. Genom detta arbete tror både Redhawks och AKEA att en mer hållbar damverksamhet kommer att skapas, vilket i sin tur skapar förebilder för yngre utövare. För att stärka kulturen kommer Malmö Redhawks även att genomföra fler aktiviteter inom flick och dam.

I videon kan du höra representanter från Malmö Redhawks samt AKEA diskutera vikten av avtalet och inriktningen mot flick- och damverksamheten.