• Huvudsponsorer

Treårigt huvudtränaravtal för Tomas Kollar

31 mars 2022 11:00

I januari tog Tomas Kollar, 39, över rollen som huvudtränare för Redhawks SHL-lag och under avslutningen av grundserien tog han laget till att bli det formstarkaste i ligan. Nu står det klart att det blir en treårig fortsättning på posten för Kollar.

– Det är små detaljer som kommer göra att vi blir bättre över tid, säger huvudtränaren själv i en kommentar.


Under hösten 2020 klev Tomas Kollar in i tränarstaben för Malmö Redhawks SHL-lag, då som assisterande tränare. I våras lyftes han sedan upp som huvudtränare. Nu står det klart att det blir en fortsättning i just den rollen.

– Självklart är vi jätteglada över att kunna signa upp Tomas över de tre kommande säsongerna. Han har redan hunnit visa att han är en riktigt bra tränare och jag ser en framtida stortränare i honom. Han är noggrann, energisk och har ett väldigt bra hockeyöga. Hans hårda arbete går heller inte att bortse från, jag har aldrig haft en tränare som jobbar lika hårt som Tomas gör. Vi tror stenhårt på att han kommer ta laget framåt, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Sedan Tomas Kollar lade skridskorna på hyllan våren 2014 iklädde han sig snabbt en ledarroll. Under tre säsonger jobbade han som tränare för klubbens J18-lag innan han tog över det sportsliga ansvaret för juniorverksamheten i Malmö Redhawks. Den 30 november 2020 klev han sedan in som assisterande tränare för herrlaget, en roll han hade under drygt ett års tid innan han i januari i år tog över huvudtränarjobbet.

– Det är så klart jättekul att förlänga här. Det är inget som jag varken strävat efter eller planerat för. Det har blivit som det har blivit under resans gång och jag är väldigt tacksam över den chans som jag har fått av klubbledningen, säger Tomas Kollar själv, och fortsätter;

– Jag ser att vi ska ta kliv dag för dag och vecka för vecka, att vi skruvar på de dagliga vanorna för att vi ska bli så bra som vi kan vara. Det är små detaljer som kommer göra att vi blir bättre över tid och kan prestera på en högre nivå.

Det nyskrivna kontraktet gäller över de tre kommande säsongerna, till våren 2025.