• Huvudsponsorer

Redhawks lanserar utbildning riktad mot ungdomar

14 juli 2020 10:00

Under juli månad lanserar Malmö Redhawks i samarbete med TicTac en digital utbildning som är en förlängning av klubbens värderingsarbete. Utbildningen riktar sig främst mot Redhawks ungdomsspelare och tar upp ämnen som kost, värderingar och fair play.


I samarbete med TicTac lanserar Malmö Redhawks en digital utbildningssatsning för ungdomar, kallad Medspelaren online. Utbildningen är en förlängning av Malmö Redhawks värderingsarbete, som klubben jobbat med sedan ett par år tillbaka tillsammans med samarbetspartnern Wihlborgs, och tar upp ämnen som kost, värderingar och fair play. Genom tänkta scenarion måste spelaren själv ta ställning till vad som är rätt och fel i en given situation. Jens Hemström, projekt- och innovationsansvarig, vill bygga upp ett civilkurage som ska följa med genom hela livet.

— Vi vill självklart lära barnen att spela hockey, men eftersom vi har dem hos oss så många dagar i veckan vill vi passa på att lära dem om andra saker, såsom hur man fungerar bra i en grupp. Vi hoppas kunna ge dem en grund att stå på som hjälper dem även om de inte blir hockeyproffs, säger Hemström.

TicTac har tagit fram utbildningen och även bistått med en plattform för att kunna distribuera och följa upp så att alla genomför samtliga fem delar som ingår i satsningen. Delarna är korta och optimerade för mobiler för att de ska vara enkla att genomföra. TicTacs VD Carolina Ericson tror starkt på idrottens sammanförande krafter.

— Vi vill driva på för mer jämlikhet, integration och fair play och där tror vi att idrotten är en av de bästa arenorna för det. Att satsa på ungdomar är TicTacs sätt att ge tillbaka, säger hon.

Medspelaren online lanseras under juli månad och kommer att implementeras inom organisationen under hösten.