• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Söndag Sön 2 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Söndag Sön 16 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Söndag Sön 23 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Idag 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar

Två nya Redhawksår för Malte Setkov

12 september 2019 09:05

För andra dagen i rad förlängs ett kontrakt. I dag är det Malte Setkov, 19, som undertecknat en tvåårig kontraktsförlängning, som innebär att han blir Redhawks trogen till våren 2022. – Jag är väldigt stolt över att tillhöra det här laget, säger den unge backen bland annat.


Malte Setkov är backen som gått den långa vägen genom Redhawks ungdomslag till att ta en ordinarie tröja i SHL. Den danske 19-åringen blev en Redhawksspelare sommaren 2014 och går nu in på sin tredje säsong med A-lagsspel.

Nu har Malte dessutom fört pennan till pappret och skrivit på en tvåårig kontraktsförlängning.

– Det känns riktigt bra att förlänga mitt kontrakt med ytterligare två säsonger. Jag är väldigt stolt över att tillhöra det här laget och för min fortsatta utveckling så passar det här mig perfekt. Jag vet att tränarna här kommer att hjälpa mig att bli en bättre spelare. Dessutom gillar jag att det är stor konkurrens om speltiden för oss backar, det är något som pushar mig lite extra varje dag, säger Malte Setkov själv i en kommentar.

För två somrar sedan draftades den spelskicklige och pucksäkre backen av Detroit Red Wings. Sedan dess har han varit över och tränat på NHL-klubbens camp vid två tillfällen. Men innan drömmen om spel i NHL blir verklighet ska han fortsätta att utvecklas mot den nyckelback han kan bli för Redhawks i SHL.

– Vi tycker att Malte har tagit jättestora steg och är säkra på att han kan utvecklas till en toppback i den här ligan. Han har alla verktyg och visar gång på gång prov på sin stora skicklighet. Nu har han dessutom vuxit in i sin långa kropp på ett riktigt bra sätt och han är definitivt en spelare att hålla ett extra öga på under säsongen, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Det nya kontraktet innebär att Malte Setkov förblir en Redhawksspelare till våren 2022.